![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam staram się zrobić prosty formularz na stronę dokładnie tutaj: http://wil-druk.uphero.com/kontakt.html
w pliku kontakt.html znajduje się treść i tabele, natomiast skrypt jest w pliku wyslij.php i wygląda on następująco Kod <?php if (!temat || !mail || !tresc) { echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk."; exit; } $wiadomosc = "Imie: ".$_POST['temat']." e- mail: ".$_POST['mail']." Tresc: ".$_POST['tresc']." "; $tematyka = "TEMAT - wiadomość ze strony internetowej ".$temat; mail ("mojmail@gmail.com", $tematyka, $wiadomosc ); header ("location: http://wil-druk.uphero.com/"); exit; ?> ... ale niestety nic nie dochodzi. Serwer posiada php, baze itp. i zezwala na wysyłanie przez niego maila więc to coś z mojej strony. Wpadłem na pomysł, że może trzeba dodać gdzieś tu hasło i usera bazy, żeby pozwalało na wysłanie maila. Dostałem to od hostingu, jeśli dobrze kombinuje to jak to zrobić? Czy może jednak to wina skryptu? W takiej formie dostałem dane: Kod $mysql_host = "mysql16.000webhost.com"; $mysql_database = "przyklad_base"; $mysql_user = "przyklad_user"; $mysql_password = "przyklad_haslo"; Byłbym wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Wpadłem na pomysł, że może trzeba dodać gdzieś tu hasło i usera bazy, po co? uzywasz gdzies tu bazy?Uzywaj wlasciwego bbcode! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak zrobić żeby to zadziałało =) ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast:
powinno być
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Też nie działa, znalazłem też taki kod:
Kod <?php if (!$_POST['temat'] || !$_POST['mail'] || !$_POST['tresc']) { $wiadomosc = "Temat: ".$_POST['temat']." e- mail: ".$_POST['mail']." Pytanie: ".$_POST['tresc']." "; $tematyka = "Drukarnia Will-Druk - ".$_POST['temat']; mail ("garden22pl@gmail.com", $tematyka, $wiadomosc ); echo "Dziekujemy za wyslanie do nas wiadomosci,"; echo "<ul>o tresci: <ul />"; echo "Temat: <strong>".$_POST['temat']."</strong><ul />"; echo "Twój adres e-mail: <strong>".$_POST['mail']."</strong><ul />"; echo "Tresc: <strong>".$_POST['pytanie']."</strong><ul />"; } else { echo "Nie uzupelniles wszystkich rubryk."; header ("location: http://wil-druk.uphero.com/"); exit; } ?> ... ale dalej nie działa, co tu jest schrzanione? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Też nie działa, znalazłem też taki kod:
... ale dalej nie działa, co tu jest schrzanione? Taka prosta podpowiedź: - Po pierwsze napisz dokładnie w jaki sposób "nie działa"... - Po drugie "!" w php zamienia TRUE na FALSE i na odwrót
Pozdrawiam Ten post edytował mlawnik 14.06.2010, 15:13:01 -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
Działa, a raczej działało... bo dostałem raz maila, a jak chciałem wypróbować za drugim razem to po wciśnięciu wyślij pojawiła mi się strona google, wtf i teraz cały czas to samo...
Ten post edytował Fragir 14.06.2010, 15:53:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy masz może przypadkiem konto na 000webhost.com?
EDIT. Sorry, nie zauważyłem fragmentu w pierwszym poście... Ad 1. Na 000webhost.com stronę google wyświetla w przypadku 404 Not Found... Ad 2. Jeżeli znasz angielski, gdzieś w necie jest awesome contact form Ten post edytował mlawnik 15.06.2010, 15:33:39 -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 15:54 |