![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
wiem, że takich postów jest tu masa, ale poszukiwanego rozwiązania nie znalazłem (gdyż w temacie jestem mocno laikiem) sprawa jest następująca. strona działa pod FF i Operą, natomiast IE sie wykrzacza. kod ajaxowy wygląda tak: Kod <script type="text/javascript" language="javascript"> var ajax = false; if (window.XMLHttpRequest) { ajax = new XMLHttpRequest(); } else { if (window.ActiveXObject) { try { ajax = new ActiveXObject ("Microsoft.XMLHTTP"); } catch (e) { } } } function zadaj(serverPage, objID) { var obj = document.getElementById(objID); ajax.open("GET", serverPage); ajax.onreadystatechange = function() { if (ajax.readyState == 4 && ajax.status == 200) { obj.innerHTML = ajax.responseText; } } ajax.overrideMimeType('text/html; charset=ISO-8859-2'); ajax.send(null); } </script> stronka www.victory-shop.pl klikając na link "O nas" można zaobserwować mój problem. Z góry bardzo dziękuje pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 28.09.2007 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE obsługuje AJAX-a w inny sposób. Użyj funkcji .ajax() z jQuery, załatwia problemy kompatybilności, raz, upraszcza samo wywoływanie zapytań to dwa. jQuery ma jeszcze uproszczone funkcje .post() i .get() - ale zdecydowanie najlepiej działa .ajax() - wystarczy ją raz skonfigurować w kodzie (nie trzeba się na tym znać, ja po prostu przepisałem konfigurację ze strony manuala) i tryka. Śmigam postem obiekty po kilkadziesiąt kilo w obie strony, zero zgrzytów, a w razie zgrzytów można zdefiniować sobie funkcję obsługującą błędy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 08:47 |