![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobry wieczór , miałem problem z zainstalowaniem poprawnie krasnala na viscie home premium wiec zainstalowalem wampserver 2.0 nie znam tego oprogramowania dlatego mam takie pytanie czy jeśli na partycji f zainstalowałem i równiez na tej partycji mam inne programy to czy katalogi z tymi programami sa bezpieczne ? no i 2 pytanie czy macie doswiadczenie z tym oprogramowaniem , uwagi itp z góry dzięki za pomoc
hmm no i zaczynja sie problwmy.. czemu gdy kursor naprowadzam na ikonke wampserwera pisze ze jest offline jak jest wl ![]() Notice: Undefined index: log in F:\wamp\www\sciezka\plik.php on line 3 Ten post edytował Ulysess 14.06.2010, 01:09:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Notice: Undefined index: log in F:\wamp\www\sciezka\plik.php on line 3 Odwołujesz się w tablicy do indexu 'log' - niestety ten index nie istnieje. Dostajesz więc NOTICE. Zanim czaczniesz do czegoś się odwoływać, sprawdź najpierw czy to coś istnieje (isset())
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hmm no i zaczynja sie problwmy.. czemu gdy kursor naprowadzam na ikonke wampserwera pisze ze jest offline jak jest wl http://www.wampserver.com/phorum/read.php?2,63802,63802 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospar 3 linijka w plik.php to
nawet w takim przypadku wyświetlać powinno notice ![]() ![]() ![]() athei nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ikonka online bedzie wtedy gdy z zewnatrz będzie mozna odwiedzić moja strone ![]() jeszcze takie pytanko.. mam generator.php który wyglada nastepujaco:
problem w tym że skrypt nei wywołuje się przez img src="generator.php" /> przypuszcam że jakiś moduł w apache lub php nie ejst wł , mam racje ? jeśli tak to który ? :| |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nawet w takim przypadku wyświetlać powinno notice oczywiscie, nadal się odwołujesz do log. powinno byc:Cytat hmm w takim razie czemu w krasnalu tego nie miałem Miales inną konfigurację, która nie wyswietlała błędów NOTICE. I dla Twojego dobra lepiej zostaw jak jest teraz - czyli wyswietlaj wszystkie bledy nawet NOTICECytat problem w tym że skrypt nei wywołuje się przez img src="generator.php" /> Moduł GD jest potrzebny. przypuszcam że jakiś moduł w apache lub php nie ejst wł , mam racje ? jeśli tak to który ? :| Ale nie wyswietla ci się tez dlatego, ze znowu masz NOTICY, np tu: if(strlen($_GET['kod'] = 8)); ![]() Odpal sobie bezpośrednio w przegladarce: generator.php a sam zobaczysz te bledy ![]() ps: srednik z tej linijki : if(strlen($_GET['kod'] = 8)); tez wywal. Srednik konczy instrukcję, wiec uwazaj gdzie go dajesz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem czemu ten skrypt nie działa :| gdy otwieram skrypt bezpośrednio wyświetla mi coś takiego: Obrazek "http://localhost/generator.php" nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy. dodam jeszcze ze gd2.dll jest wł |
|
|
![]()
|
|
wywal:
header("Content-type: image/png"); a zobaczysz błedy ![]() Jak juz zobaczysz bledy to przyjrzyj się swojemu kodowi z strlen() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:04 |