![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pod spodem umieściłem kod skrypciku który listuje pliki z danego katalogu i tworzy gotowy link do pobrania. Problem jest taki, że przy dodaniu pliku który w nazwie posiada spację np: moj dokument.doc nie tworzy linku. Jaką wstawić funkcje która by scalała nazwę pliku lub zmieniała jego nazwę na odpowiedni format by dany plik stał się gotowym linkiem do pobrania?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: href=bla bla
tylko: href="bla bla" tylko pomysl zanim wstawisz do siebie cudzylowia. jak nie pomyslisz to dostaniesz PARSE ERROR od php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko w którym miejscu i w jakiej formie wstawić urlencode jeśli można jak nie to trudno
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mirooo w pierwszej kolejnosci musisz poprawic to co ci napisalem
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki nospor za interwencję
![]() |
|
|
![]()
|
|
To pokaz jak robiles. Olej też narazie urlencode(). Do niczego na chwilę obecnę nie jest potrzebne.
Zanim jednak pokazesz kod, przeanalizuj dokładnie ten temat bo się domyslam ze masz duze braki: http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php oraz ten http://pl.php.net/manual/pl/language.operators.string.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak napisałem na początku skrypt mi działa (przy a href bez "") tylko nie mam linków gdy w nazwie jest spacja a tak chula. A urlencode prawdopodobnie będzie mi potrzebne
![]() Ten post edytował mirooo 14.06.2010, 11:39:14 |
|
|
![]()
|
|
a ja ci napisalem ze masz pisac href="bla bla" i wowczas bedziesz mial ok.
Miales to dodac. ALe zanim miales to dodac, miales sie zapoznac z dwoma linkami co ci podalem i jesli nadal ci nie bedzie dzialac to miales podac kod co zrobiles. Co w tym niejasnego? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok tutaj na stronie http://www.evoluted.net/files/dirlistingv2.zip można pobrać fajny skrypcik do listowania katalogów jednak po skopiowaniu na serwer mam błąd typu brak uprawnień itp i wyświetla się cały kod włącznie z komentarzami z php na stronie. W czym może być problem? Dodam, że mam wersje php 5.3.2 i jest poprawnie zainstalowany. W skrypcie jest opcja uploudu plików jednak na dole strony pojawia się informacja, że opcja uplodu plików jest nie aktywna i mam ją włączyć natomiast w pliku php.ini mam ją jednak włączoną - w czym rzecz? Pozdrawiam
Ten post edytował mirooo 14.06.2010, 23:22:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:54 |