![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
ostatnio walczę z ZF oraz modułami i mam pewien problem. Nie wiem za bardzo jak napisać bootrstraper oraz plik application.ini aby moduły ładowały się same wraz z ich layoutami. Moja struktura katalogów: projekt1: application/ - configs/ -- data/ --- fixtures/ --- sql/ -- migrations/ -- application.ini - models/ -- generated/ - modules/ -- # jakis moduł #/ --- controllers/ --- views/ --- forms/ --- layout/ --- bootstrap.php - scripts/ -- doctrine -- doctrine.php - bootstrap.php library/ - ... public/ - index.php - ... biblioteki (np. Zend, Doctrine, PHPThumb...) trzymam w osobmyn folderze CodeBase: Zend/ Doctrine/ ... Mój plik index.php:
plik application.ini:
oraz Bootstrap.php (ten bezpośrednio w application/, boostrstrapy w modułach mam z pustymi klasami)
Jak się domyślacie aplikacja nie działa i proszę o pomoc w odpaleniu. Osiągnąć chcę aby nowo-dodane moduły ładowały się automatycznie bez ingerencji w application.ini oraz bootstrap.php. Możliwe, że utworzone przeze mnie struktury katalogów są złe i proszę o ewentualne poprawienie mnie. wersja zenda to 1.10 z góry dziękuję za pomoc. PS. Uczę się dopiero więc jeśli mogę to proszę o dokładne wyjaśnienia co i dla czego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%)
|
Do layoutów musisz napisać plugin, a co do modułów, to jaki to nie widze problemu w przeczytaniu katalogów w których trzymasz moduły i dodaniu ich do aplikacji. Ja mam nadpisane narzędzie w Zend_Tool do generowania modułów, tak aby dodawało wygenerowany moduł do application.ini, polecam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 18.12.2025 - 17:03 |