![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. Utworzyłem sobie w bazie procedurę, która mieli dużo rzeczy i wypluwa mi przetworzone wyniki w postaci takiej jak zwyczajne zapytanie. Gdy wywołuję ją z programu np. Mysql Query Browser to wszystko wygląda jak powinno. Wywołuję ją instrukcją "CALL nazwa_procedury();". Ale co zrobić by dobrać się do tych wyników wywołując to samo z PHP? Próbowałem wywołać to "mysql_query('CALL nazwa_procedury()');" ale nie wiem jak się dobrać do wyników. Pozdrawiam Mejdej -------------------- porównanie lokat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
I w zmiennej $result masz wynik. Potem możesz to dalej przetwarzać przez mysql_fetch_assoc lub mysql_fetch_array. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie problem w tym, że nie mam w tej zmiennej wyniku.
załącze może procedure. może w niej mam jakiś błąd choć nie sądze bo odpalana nie z php zwraca wyniki.
-------------------- porównanie lokat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zwykły kod PHP powinien działać: http://www.daniweb.com/forums/thread41143.html
Nie używam za bardzo procedur (mniejsze możliwości unifikacji interfejsów w skryptach), ale myślę, że chodzi tu o samą składnię procedury, popatrz: http://dev.mysql.com/tech-resources/articl...storedproc.html -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Być może dzięki Twojej odpowiedzi zdiagnozowałem problem. Zaraz to sprawdzę, ale sądzę, że chodzi o to, że w procedurze nie podałem co się ma z niej "Outować":)
Jednak to nie to. Nie mam pojęcia o co może chodzić. Nawet najprostsza procedura:
nie działa gdy ją odpalam z poziomu php. W Mysql Query Browser wszystko jest ok, a przez PHP wywala błąd zapytania. -------------------- porównanie lokat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki błąd?
|
|
|
![]()
|
|
"execute command denied to user..."
ale dlaczego? przecież wchodzę tymi samymi danymi do programu co loguję się przez skrypt? Czemu z poziomu skryptu nie mam praw, a przez program mam? Jakiś pomysł? -------------------- porównanie lokat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Łaczysz się zawsze z tym samym hostem, czy raz np. localhost, a raz 127.0.0.1?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołaj
Kod SELECT USER() z MysQL QB i z PHP i porównaj.
|
|
|
![]()
|
|
No i się wyjaśniło. Coś nie tak było w konfiguracji serwera. Napisałem do hostingodawcy i już wszystko śmiga. Dziękuje wszystkich za posty.
-------------------- porównanie lokat
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 00:28 |