![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod (poniżej). Problem polega na tym że nie bodę się dobrać do zmiennych przypisywanych wewnątrz funkcji $.getJSON poza nią. Możecie podać jakąś propozycję jak to rozwiązać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ajax wykonuje się asynchronicznie.
tak wiec kod: if(GetChaptersResponse) { alert(Chapters); } else{ //alert('FALSE'); } wykona się wczesniej niz to co jest w getJSON. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego sam doszedłem. Czy możecie podać mi jakaś propozycję jak to rozwiązać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No a nie możesz w getJSON wywołac kodu co cię interesuje? Dlaczego musisz po?
Mozesz od biedy powiedzieć też by się ajax wykonał synchronicznie. Jest to jednak niezalecane, gdyż wówczas staje ci cała strona na czas tego ządania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Bo strasznie zagęści mi się kod. Ale jak nie ma innego wyjścia to tak trzeba będzie zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Bo strasznie zagęści mi się kod Jak ci się coś zagęszcza, to uzywaj funkcji.Cytat Ale jak nie ma innego wyjścia to tak trzeba będzie zrobić. Przeciez podałem ci inne wyjscie. Ino jest niezalecane ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadeklaruj var Chapters,MangaUrl,MangaTitle przed wywołaniem getJSON a w funkcji po prostu przypisz tez zmiennej wartość. Powinno zadziałać tak jak chcesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
po co? Przeciez moze te parametry przekazać bezposrednio do funkcji
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No może, ja tylko napisałem alternatywny dla Twojego sposób żeby miał w globalnych zmiennych to czego potrzebuje. Pomijam fakt że dane i tak tam się pojawią dopiero po wywołaniu getJSON ale co tam klient chce, klient ma
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:11 |