![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obecnie mam tak:
Jednak `date` to data dodania wpisu, a nie meczu. A chciałbym aby sortowało się wg. daty meczu. Próbowałem tak:
Tabela: matches id date ateam bteam aresult bresult agroup bgroup type Tabela: types id userid matchid atype btype date points -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował lobopol 13.06.2010, 16:57:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''types' INNER JOIN 'matches' ON 'types.matchid' = 'matches.id' WHERE 'types.user' at line 1
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no bo nie: 'types'
a: `types` analogicznie reszta. nie kopiuj bezmyslnie. ps: choc nie analogicznie. inne przyklady: nie:'types.matchid' a:types.matchid -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No to masz to swoje analogicznie.
Błąd ten sam.. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
widze nie potrafisz kojarzyc faktów....
`matches.id` - co to ma byc? przeciez przyklad z kropką napisalem bez `` matches.id analogicznie reszta. tym razem pomysl 2 sekundy dluzej... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Po co miałem myśleć, skoro nie wiem nad czym? Jedyne co mogłem zrobić to wypróbować wszystkie możliwe kombinacje. Gdybyś od razu powiedział coś w stylu 'gdy łączysz tabelę z polem to nie używasz apostrofów gdyż...' to bym załapał, a tak to wybacz
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Po co miałem myśleć, skoro nie wiem nad czym? Podałem ci przykłady co na co masz zamienic. Taki "wzór". Miałeś jedynie analogicznie pozmieniać inne klocy układanki - nad tym właśnie miałeś pomyśleć. To napradę przy odrobinie pomyślunku nie jest trudne.Cytat Gdybyś od razu powiedział coś w stylu 'gdy łączysz tabelę z polem to nie używasz apostrofów gdyż...' Gdybyś od razu zajrzał do manuala i zapoznał się z podstawami to by tych kilku ostatnich postów nie było ![]() Cytat Dziękuję jednak za pomoc Jednak proszę ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:23 |