![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam nadzieję że tutaj mi ktoś pomoże... kod XML:
i teraz mam problem z wydobyciem danych z takiego XMLa, przeważnie procaowałem uzywając SimpleXML ale tutaj raczej się nie sprawdzi wiec musze użyć XPath... Problem w tym że nie wiem jak odpowiednio pobierać "participant" i "outcome", ich liczba w "event" się zmienia... Na początek chce sobie to wyświetlać w postaci: sport[name] ----pool[name] --------event[name] ------------participant[name] ------------participant[name] ------------... ------------betOffer ----------------outcome[label] ----------------price[odds] ----------------outcome[label] ----------------price[odds] ----------------outcome[label] ----------------price[odds] ------------betOffer ----------------outcome[label] ----------------price[odds] ----------------outcome[label] ----------------price[odds] ----------------outcome[label] ----------------price[odds] ----------------... ----pool[name] --------event[name] ------------... czyli musi się jakby wykonywać pętla na poszczególnych cześciach dokumentu XML. np z pobraniem wszystkich elementów event, tylko nic mi to nie daje, muszę jakoś powiązać elementy wewnątrz pool a następnie wewnątrz event... Jak widać "sport" i "pool" mają wspólny element main_group_id który mógłby ułatwić sprawę jednak elementy które są dalej już ich nie zawieją. Może ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 13:40 |