![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%)
|
Siemka musze zmienic jedna kolumne tym usserom których wpisze w input.W input oddzielam ich , czyli input wygląda tak
Kod ja, marian, ela
i mam takie zapytanie [php:1:700d0629ec]<?php $sql="UPDATE user SET team_id='".$HTTP_POST_VARS['team']."' WHERE username IN (".$HTTP_POST_VARS['name'].")"; $db=mysql_query($sql) or Die("Co¶ jest skopane ".$sql); echo 'User został dodany'; ?>[/php:1:700d0629ec] Tylko ze to nie działa bo kazdy usser z input musi byc pomiędzy ' ' jak to zrobic -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
Sprzęt: Noteook BenQ A33E ___________________________________________________ |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%)
|
rozdziel wynik z input na tablice (uzyj explode)
potem stworz zmienna, w ktorej sklad wejda znaki " oraz imiona z input wybrane z tablicy. chyba o to chodiz, bo do konca nie wiem o co ci chodzi. -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%)
|
Ale ja nie wiem ile jest elementów w tablicy
-------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
[php:1:98bcec5a85]<?php
$in = implode("','", preg_split("/[s,]+/", $_POST['name'])); $sql = ".... WHERE cos IN ('". $in ."') ...."; ?>[/php:1:98bcec5a85] -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
|
|
|
|
|
SUper.Nigdy takiego czegoś nie robilem mogł byś mi wytlomaczyc jak to dziala
-------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%)
|
Może TO Ci pomoże.
-------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat SUper.Nigdy takiego czegoś nie robilem mogł byś mi wytlomaczyc jak to dziala
Sprobuje 1) [manual:dcf78a2024]preg_split[/manual:dcf78a2024]("/[s,]+/", $_POST['name']) ta funkcja rozdziela dany string (w tym przypadku dane z formularza) na podstawie podanego wyrazenia regularnego, wyrazeniem tym jest tu dowolna ilosc przecinkow i bialych znakow (spacja, tab, enter) wystepujacych po sobie (czyli mozesz podac w formularzu "jeden,dwa , trzy"), ew. zeby zapobiec mozliwosci stosowania kilku przecinkow obok siebie ("jeden,,,,dwa,,,,trzy") moznaby zastosowac wyrazenie "/s*,s*/", co znaczy mniej wiecej tyle co: dopasuj przecinek, ktory ma przed i za soba dowolna ilosc bialych znakow (w tym i brak takowych) Wynikiem tej funkcji jest tablica, ktorej elementami sa poszczegolne wyrazy po podziale 2) $in = [manual:dcf78a2024]implode[/manual:dcf78a2024]("','", $wynik_poprzedniego) To z kolei laczy dowolna tablice za pomoca łącznika podanego w pierwszym parametrze, czyli wynikiem bedzie np. "jeden','dwa','trzy" Potem jeszcze dodanie granicznych apostrofow i mamy wynik koncowy. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:31 |