![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie mam stronę w html i tam przykładkowy tekst zmieniany w pliku a ja chciałbym za pomocą panelu administratora mógłby ktoś podać jakiś przykład lub nakierować mnie jak takie coś najprościej wykonać ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli, że chciałbyś zrobić panel administracyjny?
ja bym popróbował z formularzami i operacjami na plikach tekstowych coś z tego powinno wyjść. Ten post edytował tkostek 13.06.2010, 07:33:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak masz racje Panel Administracyjny i tam bym miał opcje np Zmień newsa kilkam i zmieniam treśc i na stronie się uaktualnia jest coś takiego jakiś przykład na którym mógłbym się wzorować ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
naprędce napisałem coś takiego:
oczywiście trzeba to trochę jeszcze przerobić. w pliku edycja.php : Kod <form action="edycja.php" method="GET"> <input type=text name=f1><br> <input type=submit value="Wyslij"> <input type=reset><br> <? $news=$_GET['f1']; $plik = @fopen ("news.txt", "r"); if (!($plik)) { }else { $wczytane = fgets ($plik, 225); fclose ($plik); } print "$wczytane"; $plik = @fopen ("news.txt", "w"); if (!($plik)) { }else { $wiersz = fgets ($plik, 225); fputs ($plik, "$news"); fclose ($plik); } ?> a u gościa: Kod <? $news=$_GET['f1']; $plik = @fopen ("news.txt", "r"); if (!($plik)) { }else { $wczytane = fgets ($plik, 225); fclose ($plik); } print "$wczytane"; ?> wszystko zapisuje się w pliku tekstowym. i później z niego wczytuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:02 |