Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript][HTML]Problemy z nietypowymi javaskryptami
andych1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam 2 problemy:
1. Mam dwa f pola formularza typu text, jeden z nich jest możliwy do edycji, drugi nie (disabled).

Pytanie moje: Jak przenieść dane z pola formularza, który można edytować do tego, którego nie można edytować?

2.Mam taki problem, że chciałbym aby po kliknięciu przycisku "zatwierdź" pola typu radio stawały się niemożliwe do edycji (disabled). To co mam napisane to:
  1. <TABLE border bgcolor=aqua>
  2. <tr> <td> </td> <td><input type="text" name="Imie1" readonly="readonly" ></td> <td><input type="text" name="nazwa" readonly="readonly"></td> </tr>
  3. <TR> <TD>Konkurencja 1 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec" VALUE="win2" ></TD></TR>
  4. <TR> <TD>Konkurencja 2 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec1" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec1" VALUE="win2" ></TD></TR>
  5. <TR> <TD>Konkurencja 3 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec2" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec2" VALUE="win2" ></TD></TR>
  6. <TR> <TD>Konkurencja 4 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec3" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec3" VALUE="win2" ></TD></TR>
  7. <TR> <TD>Konkurencja 5 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec4" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec4" VALUE="win2" ></TD></TR><TR> <TD></TD><TD colspan="2" ALIGN="center"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Zatwierdź"></TD></TR>
. Oczywiście teraz nie ma żadnego skryptu java, ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać.
Proszę o gotowe skrypty lub jasne wskazówki.
Z góry dziękuję i proszę o szybką odpowiedź.
Go to the top of the page
+Quote Post
kapuch

-----

1. <input type="text" ID="nieblokowane" name="imie" value="">
  2. <input type="text" ID="blokowane" name="imie_zablokowane" value="" readonly="readonly">
  3. <button onclick="document.getElementById('blokowane').value=document.getElementById('nieblokowane').value;">Przenies</button>

Tak chyba bedzie najprosciej tongue.gif
Mozesz tez dac ta formulke w zdarzeniu onChange="" dla tego inputa "edytowalnego", wtedy po wpisaniu czegos, samo wskoczy do tego blokowanego inputa (bez klikania w button).
Heh mozliwosci jest kilka, ale mysle ze dasz sobie juz rade, bo wiesz teraz m/w jakie formulki trzeba zastosowac smile.gif

Ten post edytował kapuch 12.06.2010, 18:13:27

--------------------
Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
+Quote Post
kartin

-----

Poczytaj:
getElementsByTagName()
element.disable

--------------------
Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk po lewej stronie.
Nie pomagam przez PW, GG, e-mail, faks, telegram, znaki dymne, ...
+Quote Post
andych1

-----

No ok, ale jak mam taki problem, że (tak jak w pytaniu 1) mam te pola i mam jeszcze trzecie. Więc jak zrobić, żeby po wpisaniu do tego "edytowalnego" /trafne ujęcie/ pola i naciśnięciu buttona przeskakiwalo do dwoch "nieedytowalnych"?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:59