Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> blokada formulaża jeżeli klikniesz przycisk
andych1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Mam taki problem, że chciałbym aby po kliknięciu przycisku "zatwierdź" pola typu radio stawały się niemożliwe do edycji (disabled). To co mam napisane to:
  1. <TABLE border bgcolor=aqua>
  2. <tr> <td> </td> <td><input type="text" name="Imie1" readonly="readonly" ></td> <td><input type="text" name="nazwa" readonly="readonly"></td> </tr>
  3. <TR> <TD>Konkurencja 1 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec" VALUE="win2" ></TD></TR>
  4. <TR> <TD>Konkurencja 2 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec1" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec1" VALUE="win2" ></TD></TR>
  5. <TR> <TD>Konkurencja 3 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec2" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec2" VALUE="win2" ></TD></TR>
  6. <TR> <TD>Konkurencja 4 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec3" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec3" VALUE="win2" ></TD></TR>
  7. <TR> <TD>Konkurencja 5 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec4" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec4" VALUE="win2" ></TD></TR><TR> <TD></TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Zatwierdź"></TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Zatwierdź"></TD></TR>
. Oczywiście teraz nie ma żadnego skrypto java, ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać.
Z góry dziękuję i proszę o szybką odpowiedź
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

1. Formularza, weź to popraw to wstyd.
2. Javascript, nie Java

A konkretnie to o co Ci chodzi?

--------------------
Google knows the answer...
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

pseudokod:
Kod
function formularzWyslij(){
tablica = elementy formularza;

dla kazdego elementu tablicy{
jeżeli typ elementu = radio{
     element.wylaczony <- prawda
}
}

dokument pobierzElementWgIdentyfikatora(...).przyWysylaniu = formularz wyslij;

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
andych1

Grupa: Zarejestrowani

-----

Konkretnie chodzi mi o to, że w tabeli mam rozkład zadań (pionowo w dół) na dwie osoby, a do każdej z tych osób (w poziomie tabeli) na skrzyżowaniu się zadań jest formulaRZ typu radio. Na samym dole tabeli znajduje się przycisk "Zatwierdź". Zależy mi na tym, ża jeżeli wybiorę dane zadania dla konkretnych osób, wybiorę zatwierdź stracą one możliwość edycji (staną się disabled). Jeżeli się da to prosiłbym o cały kod, z dowolnymi zmiennymi (chodzi mi tu o osoby i zadania, na dobrą sprawę może ich nie być)

Ten post edytował andych1 12.06.2010, 15:28:48
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

No to jest właśnie na to pseudokod.

Gotowca nie dostaniesz, nie ten dział, pomyśl nieco.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:12