![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Napisałem sobie katalog firm. Chciałbym zrobić statystyki wyświetleń dla poszczególnych dni dla każdego w PA. Tylko zastanawiam się jakie tabele stworzyć w bazie danych aby było najkorzystniej. Nie ma w ogóle pomysłu. Czy ktoś by mógł napisać jakie tabele najlepiej by było stworzyć ? Z resztą myślę, że sobie poradzę. Ktoś już kiedyś robił takie statystyki ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Tylko zastanawiam się jakie tabele stworzyć w bazie danych aby było najkorzystniej. Żeby wydajnościowo było ok, zrób sobie tabelę MEMORY na statystyki i drugą na archiwum, do której będzie cronem zapisywana zawartość tej MEMORY co np. godzinę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, ale nie bardzo wiem jakie pola powinny mieć te tabele ?!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To zależy, jakie chcesz mieć statystyki...
Statystyki wyświetleń - strony, podstrony, obrazka, etc...? Generalnie, w celu uzyskania dokładniejszych danych, jeden rekord = jedno wyświetlenie opatrzone timestampem. Wtedy będzie łatwo generować zestawienia z różnych okresów czasu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:39 |