![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazlem na forum taki o to kod wywalajacy okienko takie ladne flashowe... No i wszystko fajnie gdyby to mi dzialalo. o xml wiem tyle co o balecie czyli NULL moglby ktos mnie wprowadzic co z tym zrobic zeby bylo git? O co chodzi robie sobie zwykly link w html OR php , ktory po nacisnieciu otworzylby mi samo okienko takie sliczne ladne ja sa reklamy na portalach. No i nie wiem czy ten skrypt co mam mam sobie zapisac w pliku np reklama.xml czy jak zeby mi to ladnie chodzilo bo jak tak zrobilem to mi wywala blad
Przed użyciem obiektu parametru należy go zdefiniować. Błąd podczas przetwarzania zasobu 'http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd'. Wiersz 85, Pozycja 2 o co to chodzi jak sie zabrac do tego a moze jest jakis sympatyczniejszy sposob na to? tylko nie chodzi mi o takie z lekka prose window.open toolbar=no etc ja chce miec to w jakims ciekawym ksztalcie (to okienko co wyskoczy z przyciskiem X ktore je zamknie a oto kod jaki znalazlem [xml:1:e434e1f87e]<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>Pojawiam sie i znikam ![]() <style type="text/css"> #promocja { position: absolute; width: 200px; height: 100px; background: #125468; top: 100px; left: 250px; visibility: hidden; } </style> <script type="text/JavaScript"> //<![CDATA[ function show(lejer) { if (lejer==1) { if (document.getElementById) { document.getElementById('promocja').style.visibility = 'visible'; } else { if (document.layers) { document.layers['promocja'].visibility = 'show'; } else { if (document.all) { document.all.promocja.style.visibility = 'visible'; } } } } else { if (document.getElementById) { document.getElementById('promocja').style.visibility = 'hidden'; } else { if (document.layers) { document.layers['promocja'].visibility = 'hide'; } else { if (document.all) { document.all.promocja.style.visibility = 'hidden'; } } } } } function xxx() { setTimeout('show(1)', 4000); setTimeout('show(0)', 10000); } //]]> </script> </head> <body onload="xxx();"> <div id="promocja"> Tutaj wsadzamy kod od flasha ![]() </div> </body> </html> [/xml:1:e434e1f87e] -------------------- Windsurfing -> way of my life !!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
omg.
Po pierwsze type text/javascript, a nie text/JavaScript, po drugie funkcje proponuje zmienic na: Kod function show(layer) {
if (vlay=(document.getElementsByTagName('div')||document.all)) { vlay['warstwa'].style.visibility = layer?'visible':'hidden'; } else if (vlay = document.layers) { vlay['warstwa'].visibility = layer?'show':'hid'; } } function xxx() { setTimeout(show, 4000,1); setTimeout(show, 10000,0); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radziłbym zamiast "visibility" używać "display" z parametrami "none" i "", gdyż przy visibility element jest ukrywany ale jest rezerwowana przestrzeń na niego, a przy display nic nie jest zostawiane.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 10:37 |