![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcialbym zmienic wysokosc pola select w taki sposob jak na rysunku, teraz jest tak jak na gorze, chcialbym wersje z dolu. Probowalem z height ale to zmienia wysokosc pierwszego pola a nie calego pola... Nie musi to byc przez CSS, moze byc przez zmiane jakis domyslnych ustawien dowolnej przegladarki. Strona bedzie ogladana tylko na jednym komputerze, na jednej przegladarce (preferuje firefox lub opere, ale moze byc IE czy chrome). ![]() Z gory dzieki za wszelka pomoc! Pozdrawiam! -------------------- Death and Decay >.<
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób tego nie zrobisz. MOżesz próbowac wykorzystać np. jakiś plugin jquery select box
-------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 15.09.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zamiast selecta zrób listę o stałej wysokości
albo lista rozszerzalna on focus ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób tego nie zrobisz. MOżesz próbowac wykorzystać np. jakiś plugin jquery select box dzieki za odp. mam juz troche podpietego java scriptu pod to, a za malo sie znam na tym zeby dodac jquery, bo jak znam zycie musialbym sie nameczyc zeby razem dzialalo wszystko Cytat może zamiast selecta zrób listę o stałej wysokości albo lista rozszerzalna on focus winksmiley.jpg dzieki za odp. musi byc select niestety, a stala wysokosc nie wchodzi w gre, bo bede rozne ilosci pozycji "lista rozszerzalna on focus" - nie wiem co to ![]() btw. znalazlem cos takiego Cytat size = number [CN] If a SELECT element is presented as a scrolled list box, this attribute specifies the number of rows in the list that should be visible at the same time. Visual user agents are not required to present a SELECT element as a list box; they may use any other mechanism, such as a drop-down menu. ten size polowicznie mi rozwiazuje problem, bo moge umiescic taka liczbe pol ile wchodzi na ekran, tylko ze pozycje sa caly czas widoczne/otwarte, nie trzeba klikac, aby sie rozwinelo menu, jakis pomysl jak to poprawic? -------------------- Death and Decay >.<
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:25 |