![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja ma wysyłać 100 e-maili pobranych z bazy danych. Korzystam z klasy phpmailer, niby wszystko OK wyświetlają się komunikaty mail sent ale funkcja nie wysyła e-maili. Poniżej zamieszczam całość kodu odpowiedzialnego za wysyłkę e-maili. Funkcja pobiera dane z plików i bazy danych. Dane do phpmailer są poprawne bo funkcja nie wywala się przy raportowaniu błędów po za tym dane te były skopiowane z innej działającej funkcji na tym samym serwerze.
Zapytanie do bazy OK funkcja zwraca prawidłowe wartości.
Ten post edytował amii 11.06.2010, 11:15:33 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstaw na sztywno jednego maila i sprawdź czy wysyła. Po drugie czy jesteś pewny że łączy się poprawnie z serwerem smtp ? Spróbuj może na innym porcie niż 25 np. 587
Poza tym jak rozumiem
masz uzupełnione ? I dlaczego masz 2 razy
Ten post edytował jajcarzd1 11.06.2010, 11:24:13 -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak pola z host i username mam uzupełnione. Host jeden usunąłem. Po wpisaniu innego portu wywalił takie coś:
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to webmail.alkomaty.biz:587 (Connection refused) in /var/www/vhosts/alkomaty.biz/httpdocs/sitemap/class.smtp.php on line 122 Wiadomosc nie zostala wyslana. Wklepałem też pojedynczy e-mail na sztywno cały czas niestety to samo :/ Ten post edytował amii 11.06.2010, 11:37:49 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W takim razie sam widzisz, że błąd jest podczas ustanawiania połączenia. Pewnie gdzieś sa nieprawidłowe dane lub serwer ma blokadę dla socketów.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale rozumiem ze wczesniej na porcie 25 nie wywalało takiego błędu?
daj sobie najpierw wysylanie jednego maila z wpisanymi danymi adresowymi "na sztywno" a komunikat o wyslaniu maila daj sobie w klamre else po wykrywaniu błędu. sprawdz czy na pewno masz włączone wyswietlanie wszystkich błędów na serwerze. |
|
|
![]()
|
|
OK już działa, skopiowałem wszystkie ustawienia a później modyfikowałem, naprawdę nie wiem czym to dokładnie było spowodowane być może była zła kolejność niektórych linijek.
-------------------- gry flash online
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:18 |