![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Takie coś jeszcze mi się nie zdarzyło. Proste zapytanie SQL:
Nic nie zwraca. Pole jest wypełnione ![]() Dla każdego innego id zwraca wynik, ale dla id=161 uparło się i nic. Dodam, że mam serwer Apache2.2/MySQL na platformie Linux Mint 7 i nie raz serwer MySQL dziwnie działał. Najczęściej się zawieszał, a po uruchomieniu Debiana ta sama baza danych i to samo zapytanie nie robiło problemów. Restart maszyny przez: sudo /etc/init.d/mysql restart oraz sudo /etc/init.d/mysql restart tym razem nic nie dał. Czy ktoś ma pomysł co może być przyczyną takich niespodzianek ? Zapytanie jest przetestowane zarówno na localhoście, na phpmyadmin jak i na konsoli mysql. Ten post edytował Wiktor P. 10.06.2010, 21:44:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po prostu nie ma tego ID?
![]() -------------------- Porady dla konsumenta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaki typ ma pole id w bazie? może jest typu float lub double co prowadzi czasem do jajcarskich wyników
spróbuj sobie dać selecta z warunkiem where id < 162 i zobacz czy na liście będzie 161 Ten post edytował zordon 10.06.2010, 21:52:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja też bym palnął na początek
i sprawdził czy jest wśród nich ten rekord. Poza tym może spróbuj też zrobić eksport tej tabeli i sprawdzić co się wyeksportuje, jeśli tam będzie ten rekord to może zrób truncate'a i zaimportuje je na nowo. Ten post edytował jajcarzd1 10.06.2010, 22:00:50 -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za wszystkie porady.
Sprawdzałem eksporty, sto razy, czy wpis ma prawidłowy typ itp. itd. Reinstal środowiska LAMP dopiero pomógł. Nie wiem czemu, ale tylko na Linux Mint 7 zdarzają się podobne problemy i dodatkowo problemy z SMTP. Te same projekty, bazy danych itp. na Debianie i CentOS nie sprawiają problemów. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:03 |