![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Utworzyłem sobie kiedyś w bazie składowane procedury/funkcje - potrzebuję sobie wyeksportować ciało tych funkcji, ale nie bardzo wiem jak - phpmyadmin tylko zwykłe tabele eksportuje, a nie spotkałem się z zapytaniem które pomaga pobrać ciało z bazy. Znacie jakieś rozwiązanie? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje się, że są narzędzia do takich zadań, ale tak na prędko zerknij:
http://www.ducea.com/2007/07/25/dumping-my...s-and-triggers/ -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod SELECT * FROM information_schema.ROUTINES;
SELECT * FROM information_schema.TRIGGERS; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpmyadmin tylko zwykłe tabele eksportuje Eee coś banialuki opowiadasz, w trakcie eksportu masz opcję 'Dodaj CREATE PROCEDURE / FUNCTION' Albo polecam Ci http://www.chive-project.com/, nowy edytor do mysql-a gdzie możesz sobie już bez problemu zarządzać procedurami, triggerami itp. Ten post edytował jajcarzd1 11.06.2010, 07:49:33 -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W phpMyAdmin na zakładce "Structure" pod wypisanymi tabelami jest pole "Routines", gdzie jak widzę u siebie są wypisane procedury oraz przyciski od usuwania/edycji, więc coś słabo szukałeś
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, chyba rzeczywiście słabo szukałem, ale rzadko korzystałem z procedur składowanych i w sumie dziwne że phpmyadmin skoro to wspiera automatycznie nie eksportuje też i nie pokazuje w menu po lewej pod tabelami.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja również dziękuję jakoś magicznym sposobem przeoczyłem tę opcję w PMA.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W phpMyAdmin na zakładce "Structure" pod wypisanymi tabelami jest pole "Routines", gdzie jak widzę u siebie są wypisane procedury oraz przyciski od usuwania/edycji, więc coś słabo szukałeś ![]() Hmm o ile to o czym pisałem to mam o tyle to o czym Ty piszesz to tego powiem szczerze że jakoś znaleźć u siebie nie mogę -------------------- My mind is glowing ...
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może w nowszej wersji gdzieś indziej to dali, ale u mnie w 2.11.7 wygląda to tak:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmm kurcze ja tego nie mam ani w wersji 2.10.3 ani w 2.11.9.6 w tym ani innym miejscu. Chyba że to może kwestia konfiguracji
-------------------- My mind is glowing ...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:13 |