![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2010 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystam z funkcji mail() działa ona poprawnie lecz maile nie docierają na wp i onet natomiast na gmaila bez problemu?? Co jest tego przyczyną i jak to rozwiązać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystam z funkcji mail() działa ona poprawnie lecz maile nie docierają na wp i onet natomiast na gmaila bez problemu?? Co jest tego przyczyną i jak to rozwiązać ![]() Nie docierają w ogóle czy też lądują w spamie? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedyś miałem taki problem z mailingiem, że maile na niektóre skrzynki nie dochodziły albo właśnie trafiały do spam, rozwiązaniem było ustawienia nagłówka From: z adresem e-mail z domeną taką samą jak domena, z której wysyłany był e-mail, czyli wysyłając z www.nazwadomeny.com.pl trzeba było ustawić admin@nazwadomeny.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2010 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie docierają wogóle;/
zmieniłem ale nic to nie dalo;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Pytanie zasadnicze... Ile tych maili naraz wysyłasz? Bo jeśli kilkaset to się nie dziw temu. Na shared hostingach oraz darmówkach są limity wysyłki maili do userów na poziomie zazwyczaj kilkuset na godzinę. Sam dziś poprawiam skrypt komercyjny gdzie ktoś radośnie puścił funkcję mail w pętli while i nie zwrócił uwagi, że może pójść ona do kilku tysięcy userów.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
To jest mail przy rejestracji jeden. hosting cba.... przy kolejnych probach na gmaila nadal dociera a na wp i onet nie....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm... Też mam testa na cba.pl i mi również nie chce przesłać na onet.pl (wp nie patrzyłem). Wcześniej nie zwracałem uwagi, bo na o2.pl i gmail.com przychodziły maile. Może coś z cba.pl ?
-------------------- This function has been DEPRECATED as of PHP 5.3.8.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prędzej to onet blokuje maile z cba.pl aniżeli była to wina samego hostingu.
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
tez wlaśnie o2 sprawdziłem i dziala gmail podobnie
a wp i onet jak nie dochodziły maile to nie dochodzą... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powód- czytaj wyżej
Rozwiązanie- zmień hosting -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
ale co ma hosting jeżeli na o2 i gmaila wysyła a na wp i onet nie??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moliwe, ze wp i onet zablokowały maile z tego hostingu.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a czemu nie spróbujesz użyć np. phpmailer'a i wysyłać łącząc się z smtp ?
-------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo napisz do cba / onet / wp czy maja jakiegos bloka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Mi to bardziej pasuje brak SPF dla subdomeny... WP chyba zwraca na to szczególną uwagę.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 21:32 |