![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Mam problem z dodawaniem danych z formularza do bazy mysql. Mianowicie w tabeli zdefiniowane mam pola typu DATE i kozystajac z method update lub insert pola typu DATE nie sa w bazie aktualizowane. Oczywiscie dane z formularza sa w postato YYYY-MM-DD oraz przepuszczone przez Zend_Filter_StripTags(to chyba nie powinno miec znaczenie). FW nie wyrzuca bledow (PDO_Mysql) a nie wiem jak wyswietlic przetworzone zapytanie aby sprawdzic czy jest prawidlowo budowane przez FW. Ma ktos jakis pomysl co moze byc nie tak?
ps. czy jest mozliwosc przechwycenia wszystkich wyjatkow rzucanych przez update()? lub jakie wyjatki przechwycic aby zobaczyc czy cos jest nie tak podczas insert/update, a najlepiej to jak wyswietlic przetworzone juz zapytanie sql?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie odbierasz
możesz też zrobić trochę inaczej i ładniej:
Dochodzi jedno zapytanie pobrania rekordu ale wygląda ładniej i nie trzeba robić quoteInto bo robi to za Ciebie metoda fetchRow/ fetchAll. edit: poprawka kodu. Ten post edytował melkorm 9.06.2010, 10:42:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj wyświetlanie wszystkich błędów i wyjątków w .ini:
Kod phpSettings.display_startup_errors = 1 phpSettings.display_errors = 1 resources.frontController.params.displayExceptions = 1 I nie możesz datę dodania zrobić po prostu =NOW()? Jeśli data jest wpisywana w formularzu, to powinna być zwalidowana, wyechuj sobie datę i zobaczysz, czy jest poprawna czy nie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiedziec czemu zadzialalo "samo" z siebie.. dzieki za odpowiedzi napewno przydadza sie na przyszlosc,
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:01 |