![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można wygenerować kod js za pomocą php:
Mam nadzieję, że będziesz wiedział o co mi chodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo nieco wydajniej w przypadku znacznie większej liczby tego typu zabiegów:
{ alert(<?php echo $cos;?>); } // wróć!
Ten post edytował darko 8.06.2010, 23:40:42 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W temacie masz Ajax więc wnioskuje że prędzej chodzi Ci o coś takiego jak jQuery Post.
Kod $.post("test.php", function(data){ Gdzie "data" to to co zwraca nam PHP, jezeli w skrypcie test.php masz np. <?php echo 'Jestem z PHP!'; ?> to twoja funkcja alert("Data Loaded: " + data); }); Kod function ab(cos) dostając "data", poniżej tego przykładu ze strony jQuery, jako parametr wyświetli właśnie "Jestem z PHP!".
{ alert(cos); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobaczcie mam taki kod:
Kod <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> <meta name="Description" content="[ Opis dokumentu ]" /> <meta name="Author" content="[ Autor dokumentu ]" /> <title>[ Tytul dokumentu ]</title> </head> <body> <html> <script> var object = false; if (window.XMLHttpRequest) object = new XMLHttpRequest(); else if (window.ActiveXObject) object = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); function getData(dataSource, divID) { if (object.readyState==4 || object.readyState==0) { var obj = document.getElementById(divID); object.open("GET", dataSource + '&nocache=' + (new Date()).getTime()); object.onreadystatechange = function() { if (object.readyState == 4 && object.status == zobaczcie mam taki kod: [code]<head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> <meta name="Description" content="[ Opis dokumentu ]" /> <meta name="Author" content="[ Autor dokumentu ]" /> <title>[ Tytul dokumentu ]</title> </head> <body> <html> <script> var object = false; if (window.XMLHttpRequest) object = new XMLHttpRequest(); else if (window.ActiveXObject) object = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); function getData(dataSource, divID) { if (object.readyState==4 || object.readyState==0) { var obj = document.getElementById(divID); object.open("GET", dataSource + '&nocache=' + (new Date()).getTime()); object.onreadystatechange = function() { if (object.readyState == 4 && object.status == 200) obj.innerHTML= object.responseText; } object.send(null); } } function odswiezaj() { getData('ajax.php?id=1','div'); setTimeout("odswiezaj()", 1000); } </script> <div id="div"></div> <script> odswiezaj(); </script> </body> </html> i kod php
i chce przez zmienną php do ajaxu przesłać id jak widzicie w
pomoże ktoś? Ten post edytował cabana 9.06.2010, 20:06:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 10:09 |