![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dopiero wczoraj zacząłem zabawę z kohaną i nie mogę przeskoczyć pewnej sprawy, która wg. dokumentacji i różnych tutków powinna działać Mam domyślny kontroler Welcome_Controller w pliku welcome.php, w kontrolerze jest metoda index, która renderuje widok welcome_t W tym widoku mam buttona do którego podpięte jest zdarzenie onclick="window.open('produkty','produkty').focus". Mam także drugi kontroler Produkty_Controller (w pliku produkty.php ), a w nim metodę pokaz, która renderuje widok produkty_t mój plik application/config/routes.php
Dlaczego kohana próbuje wywołać w takim wypadku metodę produkty w kontrolerze welcome (welcome/produkty)jak to zmienić aby wybrała kontroler produkty Proszę o pomoc bo szukałem googlowałem i to powinno działać Ten post edytował bobi194 8.06.2010, 07:23:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Spróbuj jako pierwszy parametr do window.open podać nie "produkty" tylko "/produkty" (jeśli korzystasz z vhostów). Najlepiej jednak jakbyś użył helpera url:
Dzięki temu powinieneś otrzymać poprawny link. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TAK- działa!
phpion bardzo dziękuję |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 22:31 |