![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem problemu ani podobnego, ani identycznego z moim.
Mam taki oto kod:
I wszystko jest fajnie, wyświetla mi dane w inputach, ale nie mogę ich już edytować. Tzn. wprowadzić edycję mogę, ale nie działa $update, zostają stare dane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może dodaj warunki WHERE, włącz wyświetlanie błędów, wyświetl zapytanie update i spróbuj wykonać w phpMyAdminie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zacznij od uporządkowania kolejności kodu. Najpierw zrób wszelkie operacje, potem wszelkie wyświetlanie. Zacznij więc od kodu php reagującego na GET lub POST i dopiero potem zrób wyświetlanie formularza. Poza tym skąd baza ma wiedzieć jaki rekord uaktualnić? Wszystkie naraz? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) W update nie określiłeś warunku, który określiłby choćby jeden wiersz jaki ma zostać zmieniony. Jako że zapewne daną unikatową jest id rekordu, to jego użyj w Update. Swoją drogą jak zamierzasz dane nowe wprowadzać? Brak bowiem formularza dla Insert. Chyba nie powiesz, że masz osobną stronę, która ma identyczny formularz tylko zapytanie zamiast update to insert?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:38 |