![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze do niedawna to mi dzialalo:
a teraz juz nie dziala, ale za to dziala to: dziala bezproblemowo. W czym problem? Bo kombinuje z tym od wczoraj, przegladam php.ini i nie mam pojecia czemu to nagle przestalo dzialac :/ Poprostu Location nie reaguje, tak jakby nie bylo wpisanego adresu, ale refresh operujacy na tej samej zmiennej referer dziala... EDIT: Gdy wpisze adres na "sztywno": to dziala, wiec wyglada na to ze cos z tym http_referer, ale przy refresh ta zmienna jest ok :/ Podbijam :/ Niestety wrzucilem strone na kilka roznych serwerow (platne i darmowe) i lipa. Normalnie z dnia na dzien przestalo to dzialac - nie mam pojecia co sie dzieje! ![]() Ten post edytował kapuch 7.06.2010, 19:36:01 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat wiec wyglada na to ze cos z tym http_referer, -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawidzilem i wyglada na to ze $_SERVER['HTTP_REFERER'] nic nie zwraca :/ To byla ostatnia rzecz, ktorej sie spodziewalem (dlatego nawet nie sprawdzalem), poniewaz gdy wstawie tam header("Refresh:0; url="); ze zmienna referer to wtedy dziala. Chyba, ze refresh automatycznie przerzuca do index.php, gdy nie ma podanego adresu - to by wyjasnialo troche. Ok czyli jedno jest pewne, $_SERVER['HTTP_REFERER'] nie zwraca mi linku referera - w php.ini trzeba to ustawic? Pozdrawiam -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie kwestia twojego serwera tylko klienta wysyłającego żądanie, więc nie masz na to wpływu czy będzie referer czy nie.
Poza tym jaki jest sens odbijania klienta z powrotem tak skąd przyszedł? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Sprawidzilem i wyglada na to ze $_SERVER['HTTP_REFERER'] nic nie zwraca :/ Nie mozna bylo od razu sprawdzic? Zanim zadasz jakies kolejne pytanie na forum zapoznaj się z tym tematem: Temat: Jak poprawnie zada pytanie Jak już vermis wspomniał to nie wina serwera. Jedną z czestych przyczyn nie wysyłania REFERERA jest firewall na komputerze klienta. Ogólnie lepiej nie polegać na $_SERVER['HTTP_REFERER'] ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie mozna bylo od razu sprawdzic? Zanim zadasz jakies kolejne pytanie na forum zapoznaj się z tym tematem: Temat: Jak poprawnie zada pytanie Ano mozna bylo, ale tak jak pisalem, to byla ostatnia rzecz ktorej sie spodziewalem, poniewaz w tym samym miejscu kodu wstawilem header("Refresh:0; url=".$_SERVER['HTTP_REFERER']); i to dzialalo, a wiec wychodzilo na to ze referer zwraca prawidlowy link. No powiedz sam, czy by Ciebie to nie zmylilo? ![]() Po co mi referer? Ano przy logowaniu uzywam tego i jest mi to potrzebne, aby po zalogowaniu klient wracal na strone z ktorej chcial sie zalogowac. Tzn. czyta sobie newsa jakiegos i chce skomentowac, loguje sie i nie musi spowrotem szukac tego newsa, tylko po zalogowaniu strona automatycznie wraca do poprzedniego punktu. Ok bede wiec musial to obejsc w inny sposob (np. przekazac poprzez pole hidden w formularzu). Dzieki za pomoc. Jak już vermis wspomniał to nie wina serwera. Jedną z czestych przyczyn nie wysyłania REFERERA jest firewall na komputerze klienta. Ogólnie lepiej nie polegać na $_SERVER['HTTP_REFERER'] ![]() Ok w takim razie, czemu header(refresh) dziala dobrze z http_referer, skoro sam referer nic nie zwraca ![]() nvm zrobie to inaczej. Ten post edytował kapuch 8.06.2010, 15:43:52 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat No powiedz sam, czy by Ciebie to nie zmylilo? No wlasnie nie. Jak mi coś nie dziala to sprawdzam jak ten "idiota" wszystkie zmienne biorącę udział w procesie "niedziałania". Nie latam bez potrzeby po forum z takimi banałami ![]() Ja do zapamietywania skad przyszedł używam sesji. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No wlasnie nie. Jak mi coś nie dziala to sprawdzam jak ten "idiota" wszystkie zmienne biorącę udział w procesie "niedziałania". Nie latam bez potrzeby po forum z takimi banałami ![]() Ja do zapamietywania skad przyszedł używam sesji. To nie jest taki banal, bo nadal nikt nie wyjasnil mi dlaczego http_referer dziala przy uzyciu header("refresh"), a nie dziala przy header("location"), gdyby nie dzialalo przy obu to pierwsza rzecza, ktora bym zrobil, to wlasnie sprawdzenie referera. Do tego dochodzi fakt, iz wszystko smigalo jeszcze pare dni temu, a z dnia na dzien (nic nie zmienialem w kodzie, ani w ustawieniach serwera) nie dziala. Dla mnie ta cala sytuacja jest conajmniej dziwna, dlatego troszke sie pogubilem i zadalem banalne pytanie (aczkolwiek widywalem juz tu bardziej banalne). No nic, juz skrecam pejcza i za chwile zaczne sie chlostac, nie wiem tylko czy ma byc do krwi, czy zwykle pregi wystarcza ![]() Pozdro PS. Tak napisalem gwoli wyjasnienia, nie jest tak, ze pisze z kazda pierdola jaka napotkam na drodze, poprostu w tym przypadku troszke sie zamotalem. A co do przekazywania adresu sesjami, tez moze byc - czemu nie ![]() -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat To nie jest taki banal, bo nadal nikt nie wyjasnil mi dlaczego http_referer dziala przy uzyciu header("refresh"), a nie dziala przy header("location"), Oj... widać refresh toleruje nic nie podanie. Nad czym tu się zastanawiac? Powtarzam - jak ci coś nie działa to w pierwszej kolejnosci masz sprawdzić wszystkie dane biorącę udział w "akcji" - oszczędzisz sobie wbrew pozorom mnóstwo czasu.Cytat No nic, juz skrecam pejcza i za chwile zaczne sie chlostac, nie wiem tylko czy ma byc do krwi, czy zwykle pregi wystarcza Weź wyślij smsa na cele dobroczynne a nie głupoty wygadujesz ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:25 |