![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwość wstawki kilku czcionek na stronę w jednym pliku css?
Jeśli nie to jak można zrobić w gifach czcionkę, żeby można było ją dowolnie powiększać i pomniejszać? Czy kursywa i pogrubienie powinny być oddzielnie czy można też jakoś edytować gif w biegu? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wystarczy użyć czegoś takiego jak CUFON
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwość wstawki kilku czcionek na stronę w jednym pliku css? Jeśli nie to jak można zrobić w gifach czcionkę, żeby można było ją dowolnie powiększać i pomniejszać? Czy kursywa i pogrubienie powinny być oddzielnie czy można też jakoś edytować gif w biegu? ![]() 1. Cufon 2. font-face --- Czcionkach w gifach? ![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Każda litera w innym pliku przezroczystym gifie lub png o.0 Jak już to w jednym pliku i na każdą literkę powinien być oddzielny element htmlowy. Ale pomysł tragiczny. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każda litera w innym pliku przezroczystym gifie lub png Człowieku, użyj Cufona i nie rób sobie problemów, naprawdę... -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdecydowanie polecam @font-face z CSS, bo jest wygodniejszy w użyciu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale chodzi mi o coś innego.
![]() Mam każdy png czy gif w bazie danych.php wczytuje go do przeglądarki i mogę używać. Mam dajmy na to 40 png na 40 znaków i odpowiednia funkcja wstawia obrazek z cache'a przeglądarki. A w dodatku te czcionki, które chciałbym na stronie nie są w żadnym pliku. Właśnie w tym jest problem, że to nie mają być sztampowe czcionki i o to żeby każda przeglądarka umiała ją obsługiwać. Fonf-face w liczbie 2 nie jest obsługiwany przez Operę |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze w gifach o kerning, tracking, interlinie etc bedziesz sam sie martwil - powodzenia
![]() Ten post edytował yevaud 21.06.2010, 12:20:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:09 |