![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem. Chcę usunąć wybrany element z tablicy oraz jeśli się powtarzają to wybraną ilość tych elementów.
Zademonstruję to na prostym przykładzie:
I teraz chcę usunąć 2 elementy CSS, jak to zrobić? Przedstawię Wam mój sposób rozwiązania tego problemu: Przeszukaj tablicę, czy istnieje w niej element CSS. Jeśli tak - kontynuuj, jeśli nie - nic nie rób (ew. zwróć ostrzeżenie). Przeszukaj tablicę, czy istnieją 2 elementy CSS. Jeśli tak - usuń je, jeśli nie - usuń tylko ten 1 Chciałbym, żeby to działało na takiej właśnie zasadzie. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam, Łukasz. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował lukaszphp 6.06.2010, 20:34:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja array_unique zwraca podaną jako parametr tablicę bez duplikatów, a mi nie o to chodzi.
Chodzi Mi o to, że np. Kupuję sobie 3 cytryny, ale stwierdzam, że wystarczą mi tylko 2 i jedną odkładam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
array_map - możesz to zrobić callbackami, albo pobawić się tym array_search
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:16 |