![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje taki skrypt co tutaj
konkretnie to chodzi mi o to co jest na samym dole (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry wielkie dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ale to jest flash a nie javascript...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem, ale zobacz co napisałem: `potrzebuje` i to w dziale javascript (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to co za problem, przykrywasz zdrapkę obrazkiem, potem po naciśnięciu zmieniasz adres obrazka na gifa, który wywołuje się tylko raz i tworzy efekt zdrapywania
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No to życze obojgu powodzenia przy dokonaniu tego w javascript.
LUDZIE DOBIERAJCIE UMIEJĘTNIE NARZĘDZIA! NIE ORA SIĘ POLA WIDELCEM! Tak samo jak NIE ROBI się porządnych efektów w javascript (kurde ludzie zrozumcie, że javascript do tego nie służy i nawet się do tego NIE NADAJE). Będziesz robił 1 pikselowe divy aby uzyskać taki efekt w js skoro możesz poświęcić pół godziny na zrobienie tego w dobry sposób we flashu? Jeżeli tak to sorry, ale wróćmy do skubania orzechów... Ten post edytował wookieb 6.06.2010, 21:17:55 |
|
|
![]()
|
|
dziwne skryty są na necie to zapytałem - a chyba to nic złego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to życze obojgu powodzenia przy dokonaniu tego w javascript. LUDZIE DOBIERAJCIE UMIEJĘTNIE NARZĘDZIA! NIE ORA SIĘ POLA WIDELCEM! Tak samo jak NIE ROBI się porządnych efektów w javascript (kurde ludzie zrozumcie, że javascript do tego nie służy i nawet się do tego NIE NADAJE). Będziesz robił 1 pikselowe divy aby uzyskać taki efekt w js skoro możesz poświęcić pół godziny na zrobienie tego w dobry sposób we flashu? Jeżeli tak to sorry, ale wróćmy do skubania orzechów... mój pomysł polega po prostu na utworzeniu gifa tej zdrapki i w odpowiednim momencie odpaleniu tego obrazka dla kogoś, kto nie zna się na flashu ten sposób będzie na pewno łatwiejszy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat No to życze obojgu powodzenia przy dokonaniu tego w javascript. A ~wookieb słyszał o czymś takim, jak canvas? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Nie takie rzeczy w JS da się zrobić. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, żem słyszał ale dla mnie ta technologia jest jeszcze raczkująca.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tak na dobrą sprawę, to tylko w IE nie działa. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Porównuję możliwości graficzne obu technologii i canvas mnie nie zachwyca.
Skoro we flashu można to zrobić za darmo i lepiej niż w canvasie to dlaczego nie. Poza tym nie wiem czy Canvas wspiera coś takiego jak "maska", bo jak nie to też trochę walenia z tym będzie. Ten post edytował wookieb 7.06.2010, 09:36:31 |
|
|
![]()
|
|
Ale do canvas nie potrzebujesz jakiejkolwiek wtyczki. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A flash jest w wielu dodatkach antyreklamowych po prostu blokowany.
Cytat Skoro we flashu można to zrobić za darmo i lepiej niż w canvasie to dlaczego nie. Czyżbym o czymś nie wiedział? Cytat Poza tym nie wiem czy Canvas wspiera coś takiego jak "maska", bo jak nie to też trochę walenia z tym będzie. Najpierw się rozeznaj, dopiero potem pisz w stylu nie znam canvas, ale za...cie znam flasha, to wszędzie będę go przepychał. Canvas powoli zdobywa popularność, z czego się bardzo cieszę, zresztą - nie tylko ja. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Ale do canvas nie potrzebujesz jakiejkolwiek wtyczki. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A flash jest w wielu dodatkach antyreklamowych po prostu blokowany. A żeby przeglądać internet potrzebujesz przeglądarki... Adblock nie jest tak głupi i nie bloku wszystkiego. Poza tym mówisz tak jakby o flashu słyszano tylko w państwie podziemnym... Raczej więcej ludzi NIE zobaczy tej zdrapki w canvasie niż we flashu. Czyżbym o czymś nie wiedział? Zależy co chcesz wiedzieć. Najpierw się rozeznaj, dopiero potem pisz w stylu nie znam canvas, ale za...cie znam flasha, to wszędzie będę go przepychał. Canvas powoli zdobywa popularność, z czego się bardzo cieszę, zresztą - nie tylko ja. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ok jest clip. Czytając dokumentację na temat tej metody jakoś szaro to widzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale próbujcie, raczej się da. Nie znalazłem gotowców na ten temat. Podpowiedź to właśnie użycie metody clip. I tu nie chodzi o to, że wszędzie będę przepychał flasha. Przejrzałem dokumentację canvasa już jakiś czas temu i nie zachwycił mnie. Gdyby chodziło o proste efekty typu odbicie, zegar, jakieś parę linii to oczywiście może być canvas. Ale do tego zadania właśnie bardzo dobrze nadaje się flash. Przypominam, dobór odpowiedniego narzędzia to zadania. Jakby co gotowiec flash, którego gdzieś tam kiedyś wykopałem. Kod package
{ import flash.display.Sprite; import flash.events.Event; import flash.display.BlendMode; import flash.events.MouseEvent; public class Main extends Sprite { private var _s:Sprite; public function Main():void { if (stage) init(); else addEventListener(Event.ADDED_TO_STAGE, init); } private function init(e:Event = null):void { removeEventListener(Event.ADDED_TO_STAGE, init); // czarny obszar dla demonstracji this.graphics.beginFill(0x000000); this.graphics.drawRect(0, 0, 400, 400); this.graphics.endFill(); this.blendMode = BlendMode.LAYER; this._s = new Sprite(); this._s.blendMode = BlendMode.ERASE; this._s.graphics.lineStyle(10, 0x000000); this.addChild(this._s); this.stage.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_DOWN, this.onMouseDown); this.stage.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_UP, this.onMouseUp); } private function onMouseDown(e:MouseEvent):void { this.stage.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_MOVE, this.onMouseMove); this._s.graphics.moveTo( e.stageX, e.stageY); } private function onMouseUp(e:MouseEvent):void { this.stage.removeEventListener(MouseEvent.MOUSE_MOVE, this.onMouseMove); } // zmazywanie private function onMouseMove(e:MouseEvent):void { this._s.graphics.lineTo(e.stageX, e.stageY); } } } Ten post edytował wookieb 7.06.2010, 10:56:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:19 |