![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-plejaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, posiadam prościutki skrypt w php bez bazy danych który losuje numerek i wyświetla go w dowolnym miejscu. Wszystko pięknie ładnie, ale po każdym odświeżeniu losuje inny, a da się zrobić tak żeby raz wylosowany został zapisany? Chodzi o losowanie zwycięzcy. Najlepiej jakby dało się zrobić tak żeby każda cyfra losowała się jedna po drugiej dając ciąg znaków coś ala lotto. Pozdrawiam
<?php $input = array("Numer 1", "Numer 2", "Numer 3", "Numer 4", "Numer 5"); $rand_keys = array_rand($input, 2); echo $input[$rand_keys[0]] . "\n"; ?> Ten post edytował plejaz 6.06.2010, 17:52:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, da się, ale musisz to wykonać albo na plikach albo na bazie danych, przy czym polecam tą drugą metodę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm no to zapisuj sobie może wynik tego losowania w sesji albo w cookie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-plejaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
OK, tyle to też i ja wiedziałem. Bardziej liczyłem na jakąś podpowiedź, spoko mimo wszystko dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:56 |