![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam np. taką metodę w klasie:
Teraz jest taki problem, że ta metoda zawsze zwraca obiekt klasy Obiekt ($this->obiekt zawsze wskazuje na obiekt klasy Obiekt). Klasa obiekt ma tam jakieś metody, np. metoda1 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Robię teraz coś takiego:
$o jest obiektem klasy Obiekt, więc mogę na nim wykonać metodę metoda1. Wszystko fajnie gra, ale NetBeans, z którego korzystam nie podpowiada mi metod do obiektów, które pochodzą z returna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Nie chce mi się po prostu wpisywać ręcznie każdej metody, którą chcę wykonać na obiekcie $o (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj dokumentację do kodu (zwraca ta metoda), powinno zadziałać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz dać jakiś przykład? Pomyślałem w pierwszej kolejności o javadoc, ale @return zawiera tylko opis tego co zwracamy, bez deklaracji typu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@return My_Object tak próbowałeś?
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie, działa. Dziękować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował eccocce 6.06.2010, 16:57:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:57 |