![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 2 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Jako że uczę się OOP i PHP (nie daje tego do działu Programowanie Obiektowe bo ten problem da sięrozwiązać jako czysty kod PHP) postanowiłem zrobić klasę templatek, taką prostą. Wszystko ok śmiga, doszedłem do momentu w którym mogę wykonać pętle. Tzn. mam w pliku .tpl
I plik template.php i część jego kodu odpowiedzialna za looping
plik index.php który loopuje
wszystko jest ok, mam 0a 1a 2a 3a. ale jak dodam kolejną ''zmienną'' do array $vars $template->loop( 'asd', 'index_body', array( 'NUM' => 'a'.$i, 'ZEN' => 'test'.$i ) ); to sie wszystko sypie i dostaje ''nie przekompilowany'' kod z pliku .tpl Ten post edytował deniol13 6.06.2010, 11:22:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Obowiązkowa lektura dla wszystkich pragnących napisać własny system szablonów:
http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Prosty_ed...2asny_system.3F 2. A dziwisz się, skoro nadpisujesz sobie wyniki poprzednich iteracji pętli? Popatrz sobie, skąd bierzesz treść, dokąd ją zapisujesz: W ogóle to racz zauważyć, że do str_replace możesz podać tablicę zmiennych do zamiany... -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 2 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
1. Obowiązkowa lektura dla wszystkich pragnących napisać własny system szablonów: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Prosty_ed...2asny_system.3F 2. A dziwisz się, skoro nadpisujesz sobie wyniki poprzednich iteracji pętli? Popatrz sobie, skąd bierzesz treść, dokąd ją zapisujesz: W ogóle to racz zauważyć, że do str_replace możesz podać tablicę zmiennych do zamiany... dzięki Ci wielkie. glownie za to ze nie dales mi ''gotowca pod ryj''
tak to zrobilem i dziala ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 10:55 |