![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
czy istnieje funkcja w php =< 5.3 która na podanym ciągu znaków wykonuje takie lub podobne operacje "sortowania" kodu php Wyjaśniając o co mi chodzi: CODE W zmiennej powiedzmy: $text mam następujący ciąg znaków: $text = ala ma kota <?php echo zmienna1; ?> fajnie, bawic sie <?php if(warunek): ?> <div>content</div> <?php endif; ?> <?php echo $zmienna2; ?> chciałbym aby funkcja zwróciła mi np. tablice która będzie wyglądała następująco: $output[0] = 'ala ma kota' $output[1] = '<?php echo zmienna1; ?>'; $output[2] = 'fajnie, bawic sie'; $output[3] = '<?php if(warunek): ?>'; $output[4] = '<div>content</div>'; $output[5] = '<?php endif; ?>'; $output[6] = '<?php echo $zmienna2; ?>'; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
token_get_all - o to chodzi?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz pokombinować funkcją preg_split()
taki kod:
dał mi taki wynik: Array ( [0] => ala ma kota [1] => <?php echo zmienna1; ?> [2] => fajnie, bawic sie [3] => <?php if(warunek): ?> [4] => [5] => <div> [6] => content [7] => </div> [8] => [9] => <?php endif; ?> [10] => [11] => <?php echo ; ?> ) trochę podobne do tego co chciałeś(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) może napisz do czego chcesz to użyć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:06 |