![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewne pytanie...
otoz mam formularz i teraz zrobilem sobie w formie tokena sume randa w javascripcie i formularzem teraz wysylam dane do pliku sessions w ktorym sprawdzam poprawnosc pol formularza... W jaki sposb moge sprawdzic w tym oto pliku poprawnosc wpisanej sumy randow? W tym pierwszym pliku wykonuje najprostrze operacje <script> var rand1 = parseInt(Math.random() * 100); var rand2 = parseInt(Math.random() * 200); var wynik = rand1 + rand2; </script> i teraz chce te wartosc wynik jakos wstawic do tego pliku sessions zeby sprawdzic poprawnosc. Jak to zrobic ? bede wdzieczny za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Albo AJAX, albo utwórz ukryte pole w formularzu.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko to ogólnie kiepski pomysł na zabezpieczanie. Jeśli dobrze rozumiem masz coś takiego:
załóżmy że rand1 = 3 rand2 = 6 Wyświetlane jest na stronie: 3 + 6 = [input typ="text"] [input type="hidde" value="9"] Wpiszę jako wynik 123 i zmienię wartość ukrytego pola na 123 i mam dobry wynik... -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:31 |