![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam mały problem... Kiedyś już się z nim spotkałem ale nie pamiętam jak go wtedy rozwiązałem, a teraz nie mam zbytnio czasu, by dochodzić do tego metodą prób i błędów dlatego proszę was wszystkich o pomoc. Mam następujący formularz HTML: oraz taki skrypt PHP z zapytaniem do bazy MySQL:
Problem leży w tym, że po wypełnieniu formularza wyświetla się komunikat, że Wiadomość została wysłana = czyli tak jak miało być... Lecz w bazie danych nie zapisują się żadne dane, które zostały tam wpisane... Jedyne co się samo uzupełnia (i powino) to id i data (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj tak i zobacz czy nie wywala błędu bo wydaje mi się, że masz błąd w składni sql - trzeba wymienić nazwy kolumn do, których umieszacz te dane |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wywala żadnego błędu. Już to studiowałem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Jakaś inna propozycja? A i... budowa tabeli: id int(11), a_i, index tytul tinytext tresc text data datetime us text Ten post edytował modern-web 4.06.2010, 13:49:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 1 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam u siebie mniej więcej tak:
(edytowałem na wzór twojego zapytania) W tym kodzie nie ma łączenia się z bazą danych, ja łącze się wcześniej. Kod <?php // odbieramy dane z formularza $tytul = $_POST['tytul']; $tresc = $_POST['tresc']; $us = $_POST['us']; if($tytul and $tresc and $us) { // dodajemy rekord do bazy $ins = @mysql_query("INSERT INTO info SET tytul='$tytul', tersc='tresc, data='now()', us='$us'"); if($ins) echo "Rekord został dodany poprawnie"; else echo "Błąd nie udało się dodać nowego rekordu"; } ?> @@@@@ Nie ma za co modern (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował norak642 4.06.2010, 17:29:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jesteś pewien, że jesteś poprawnie połączony z bazą? daj jeszcze na samym początku error_reporting(E_ALL);
|
|
|
![]()
|
|
Połączenie jest prawidłowe.
Wpisałem to na początku... Wyszły 3 błędy zmiennych:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Problem rozwiązany! Dzięki norak642 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wiszę Ci piwo (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował modern-web 4.06.2010, 14:04:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:22 |