![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: jesteś ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem klasę do obsługi bazy mysql i chciał bym zasięgnąć Waszej opini co poprawić, co zmienić i czy Waszym zdaniem taka klsa jest logiczna.
przykład użycia: plik mysql.class.php
plik index.php
plik index.tpl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Chyba nie ma sensu tego używać... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: jesteś ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem troche. Chciał bym poinformować że to moja pierwsza klasa...
getRows niczego nie zwraca - było dobrze tylko nie skopiowalem. błędy wracają do gości - w jaki sposób to z mienić? wyciszanie błędów zamiast logowania - w jaki sposób to zmienić? zliczasz rekordy pamięciożerną metodą - w jaki sposób to zmienić? brak wyjątków - w jaki sposób to zmienić? mam zamiar ją rozbudowac, to narazie początek Ten post edytował Woytek950 4.06.2010, 15:56:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat getRows niczego nie zwraca - było dobrze tylko nie skopiowalem. Nadal nie jest dobrze. Cytat błędy wracają do gości - w jaki sposób to z mienić? Poczytaj o set_error_handler albo napisz odpowiednie metody logujące błędy. Cytat wyciszanie błędów zamiast logowania - w jaki sposób to zmienić? Małpy dopisałeś bezmyślnie? Cytat zliczasz rekordy pamięciożerną metodą - w jaki sposób to zmienić? Poczytać o funkcjach agregujących w SQL. Cytat brak wyjątków - w jaki sposób to zmienić? Poczytać i zrozumieć, po co są wyjątki. Cytat mam zamiar ją rozbudowac, to narazie początek Tylko czy jest sens pisać N-ty raz to samo...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tak, ponieważ się ucze i to moje pierwsze kroki w OPP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta klasa praktycznie nic nie wnosi do kodu, jedynie dodatkową niepotrzebną abstrakcję. Dorzuć do niej metody typu insert, update, delete, select, to już będzie lepiej
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:44 |