![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie... Czy da się w PHP sterować wyjściami albo USB albo RS np RS232? Jeżeli nie to jakim innym językiem można to zrobić żeby poprzez stronę WWW sterować? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co mi się wydaje chyba się da ;] Można np w Linuxie poprzez PHP wydawać komendy. Jednocześnie wystarczy znać daną komendę wpisać do inputa i po prostu serwer za nas ją wykona. Oczywiście nie działa to na darmowych hostingach, nawet na płatnych ale w domu można popróbować. Nie wiem jak sprawa wygląda na windowsie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tak naprawdę w każdym się da. Ale nic więcej nie napiszę, bo wystarczy wpisać coś do Google i masz w pierwszych wynikach, łącznie z tym forum. Ale się nie chce.
Było, dlatego zamykam. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:56 |