![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zastanawiam się właśnie, czy któryś z ogólnie dostępnych skryptów (PhpBB, SMF itp.) posiada: czy poprzez moduły (pluginy) czy może już wbudowaną, możliwość obsługiwania poprzez subdomeny? Tzn. chodzi mi o to, by np. wybierając url np: forum.adres.pl - wyświetlał się dział np. Forum, w którym są: - przedstaw się; - sprawy techniczne; itd. wchodząc na url: hyde.adres.pl - wyświetlał się dział: Hyde Park: - humor; - uwagi; itp. wchodząc na url: pmr.adres.pl - wyświetlał się dział: Radia PMR: - sprzęt; itp. wchodząc na url: cb.adres.pl - wyświetlał się dział: CB-Radio.... oczywiście jak wejdzie się na stronę główną: adres.pl to wyświetlają się wszystkie działy i poddziały... Mam nadzieje ze za bardzo nie namieszałem?? I większość forumowiczów będzie wiedziała o co mi chodzi. Czekam na info, czy ktoś może już takie coś praktykował ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U forumowego kolegi na blogu: Wirtualne subdomeny
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, czyli w przypadku tworzenia kolejnych działów, trzeba będzie dopisywać kolejne linijki w .htaccess. Skoro nie ma innego rozwiązania to takie chyba jest najlepsze ze wszystkich
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nie, jedynie po stronie skryptu sprawdzać czy taki dział istnieje:
Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+)\.example\.org [NC] RewriteRule ^(.*) http://example.org/?dzial_forum=%1 [QSA] Wtedy po stronie skryptu sprawdzasz czy
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:51 |