![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Przerabiam trochę kod i mam problem.
Chciałbym, aby użytkownik chcąc usunąć konto musiał kliknąć button Usuń konto. I wtedy pokazuje mu się confirm czy na pewno chcesz usunąć. Jeśli kliknie OK to usunie, a jeśli Anuluj to wyświetli tekst. I mam problem z wrzuceniem tego w php. formularz Kod odpowiadający akurat tutaj za dodawanie do bazy danych:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o stary (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nie możesz takich miksów robić, nie można wsadzać kodu PHP w IF javascript (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) bo PHP się wykonuje teraz w każdej sytuacji
robisz sobie w JS confirm i jeśli ktoś kliknie OK, to kieruj go na stronę, gdzie się skrypt wykona, np na tą samą, ale podaj getem dodatkowy parametr (?usun=1) i dopiero wykonaj skrypt php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie można mieszać php i js, js działa po stronie przeglądarki, a php po stronie serwera, jeżeli wrzucisz ten kod na serwer to zobaczysz w podglądzie źródła, że ta część gdzie wstawiłeś php jest pusta, najprościej ten efekt możesz uzyskać tak:
zrób sobie linki do skryptu usuwającego i w url przekazuj id rekordu do usunięcie i tam wstawisz to confirm:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok zrobiłem tylko takie coś:
Mam pytanie... Jak z tej zmiennej d w js przekazać jej zawartość do zmiennej w php? Ten post edytował adrianozo 3.06.2010, 20:48:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się że trochę pod górę kombinujesz ale skoro musisz to robisz, pole <input type"hidden" id"variable_d" name="variable_d" />, odwołujesz się do niego przez id i wpisujesz do niego taką wartość document.getElementById("variable_d").value = d; tylko jak już używasz elementów formularza to nie zapomnij o <form method="post"></form>
@down, no przecież Ci napisałem jak to zrobić, to całe rozwiązanie jak już masz to pole <input type"hidden" id"variable_d" name="variable_d" /> w formularzu , to po przypisaniu wartości do zmiennej d, robisz: document.getElementById("variable_d").value = d i to wszystko Ten post edytował tehaha 3.06.2010, 21:03:18 |
|
|
![]()
|
|
Z JS dopiero zaczynam i muszę tak pod górkę.
Więc da się tak zrobić? Mam problem z zagnieżdżeniem Kod <html> <head> <script type="text/javascript"> function show_confirm() { var r=confirm("Czy na pewno chcesz usunac swoje konto?"); if (r==true) { var d=prompt("Podaj powod usuniecia konta"); if (d!=null && d!="") { document.write("Powod usuniecia twojego konta to: " +d+); } else { document.write("Nie wyslales powodu usuniecia konta, ale mimo to zostalo usuniete."); } } else { document.write("Cieszymy sie, ze z nami zostajesz"); } } </script> </head> <body> <input type="button" onclick="show_confirm()" value="Usuń konto" /> </body> </html> I tak nie działa. Nie mam pojęcia dlaczego. Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 15:19 |