![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik .sql z bazą danych. Plik waży ponad 60MB i gdy
prubuję go importować (na localhoście) przez phpmyadmin to phpmyadmin nie może sobie z nim poradzić. (poustawiałem już wszystkie timeouty na gigantyczne wartości) Jak importować tak dużą bazę (16 tabeli ponad milion rekordów) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprzez mysql
![]() Kod mysql -u uzytownik -p
haslo . sciezka/do/plik.sql -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to jest tylko dla osob które mają dostep do shella a jak ktos nie ma
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat prubuję go importować (na localhoście) przez phpmyadmin
![]() -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz racje nie doczytałem, ale jezeli ktos nie ma dostepu to co wtedy ?. Bedzie dzielił na kilka mniejszych plikow czy co ? bo z tego co wiem to phpmyadmin zrobi plik nie przekraczający 2MB wiec phpmyadmin odpada, shell jst dobry tylko nie wszyscy mają. Moze wymyslisz cos ?
|
|
|
![]()
|
|
w sumie moznaby sprobowac cos kombinowac przez system() albo cos w ten desen - moze by sie dalo. ewentualnie mozna napisac jakis modul do pma co zaladuje plik z dysku lokalnego a nie poprzez upload i ustawic mu jakis duuuuzy timeout
-------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Hmm. Chyba zajme się opracowaniem jakiejs metody. Tylko najpierw musze zrobic baze zeby miała przynajmiej 10MB ale z tym nie bedzie az takiego problemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
a mi się zawsze wydawało, ze w Windowsie można też odpalic konsolę MySQL...
Kod Start -> Programy -> Akcesoria -> Wiersz poleceń
cd %MySQL_DIR%/bin i tam mamy plik mysql.exe -------------------- |
|
|
![]()
|
|
scanner: nie rozumiem zbytnio co twoj post ma do rzeczy? nikt przeciez nie mowil ze nie mozna odpalic konsoli.... chodzi o to zeby wrzucic duza baze na zdalny serwer
-------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i to będzie następny krok
![]() na localu się z tym uporałem programem MySQL-Front Tyle że jutro lub pojutrze będę musiał przenieść tę bazę na zdalny serwer (cała baza ma grubo powyżej 150MB) Pakowanie tego przez phpmyadmina w 2MB plikach mija się z celem Jeżeli ktoś wymyśli lepszy sposób - to poproszę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat scanner: nie rozumiem zbytnio co twoj post ma do rzeczy? Ehh... racja.. źle doczytalem, ale niedopatyzrenie zwalam na karb tego, ze przeprowadzam refiormy na php.pl i mam duzo myslenia ![]() Co do problemu- czy nie pomocna by byla replikacja bazy danych? http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/Replication.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
jeszzce generalnie jest jeden sposob
![]() ![]() ![]() -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ustawic dostep dla uzytkownika bazy z dowolnego hosta, podlaczyc sie z locala i wrzucic
![]() tutaj tez potrzebujesz ingerencji admina bo sam sobie takich uprawnien nie nadasz a oprocz tego jest malo prawdopodobne zeby sie zgodzil ... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:48 |