![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, mam spory problem. Otóż na swojej stronie mam taki oto skrypcik:
który do tej pory działał bez problemu pod PHP 5, ostatnio jednak byłem zmuszony przeniesc stronę na inny serwer gdzie również jest PHP5 (a konkretnie wersja 5.2.12) i skrypt ten przestał działać, a mianowicie za każdym razem, gdy jest wywolywany za pomoca linka np. index.php?id=inne/kontakt skrypt za kazdym razem wyswietla plik main.php tak jakby plik inne/kontakt.php nie istnial. Pilnie prosze o pomoc, moze ktos z Was ma jakis pomysl na rozwiazanie problemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
btw: jeśli to moduł do podstron to lepiej użyć switcha Ten post edytował adam882 3.06.2010, 12:26:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Odbieraj dane przez $_GET
czyli $id=$_GET['id']; I poczytaj o bezpieczeństwie skryptów. Np. o LFI. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz sam co za bzdety napisałeś? @topic Poczytaj o register_globals - wyłączone i dobrze, tylko kod musisz przerobić. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
btw: jeśli to moduł do podstron to lepiej użyć switcha teraz juz nawet main.php nie wyswietla, tylko warning. Zgadza sie to ma być moduł do podstron. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz juz nawet main.php nie wyswietla, tylko warning. Zgadza sie to ma być moduł do podstron. Było przeczytać mój post. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Było przeczytać mój post. Przeczytałem, poczytałem i zmieniłem kod na cos takiego:
ale niestety nic to nie dalo, efekt jest dokladnie ten sam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
maykee -> twój kod jest nie do przyjęcia. Aż prosi się o atak. Posłucham adama882 i użyj switcha do wyznaczenia dozwolonych podstron.
|
|
|
![]()
|
|
tak trudno przeczytać posty? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
maykee -> twój kod jest nie do przyjęcia. Aż prosi się o atak. Posłucham adama882 i użyj switcha do wyznaczenia dozwolonych podstron.
tak trudno przeczytać posty? Dziekuje serdecznie. Przepraszam za klopot ale jestem totalnym laikiem jesli chodzi o php, posty czytalem, ale najwidoczniej nie do konca zrozumialem... pozdrawiam wszystkich uzytkownikow forum! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Bzdety? Sam napisałeś to samo. Nie uwzględniałem $_GET bo myślałem, że to fragment ze skryptu. Nie kompromituj się, chyba sam do końca nie wiesz co napisałeś i jaki byłby wynik z połączenia stringów w Twoim kodzie. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:54 |