![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały problem ![]() mam taki kodzik:
Wszystko jest z nim OK prawie pod każdą przeglądarką. Jedynym problemem jest IE ![]() Niemalże wszystkie przeglądarki działają poprawnie tylko ta jedna robi zgrzyt! Pomocy!! p.s. IE nadal posiada ponad 60% rynku więc to musi chodzić ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mistrzu.... ale ty weź nas oświeć i napisz jaki to problem.....
Temat: Jak poprawnie zada pytanie edit: aa, juz sie chyba domyslam... zrob sobie print_r($_POST); to moze sam zrozumiesz gdzie lezy problem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest taki że wszystkie przeglądarki oprócz IE przepuszczają skrypt do końca. w IE wyskakuje monit ale po kliknięciu OK nic się nie dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No wiem. Napisalem ci w edycji co masz zrobic
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że jemu chodzi o tą część javascript, a problemem pewnie jest to return false, skoro robisz return confirm() to bez sensu jest to dalsze return false:
|
|
|
![]()
|
|
We wszystkich tutorialach i manualach jest napisane żeby dopisywać ten return false bo IE działa lepiej.
Normalnie ręce mi opadają już od tego ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdziłeś to co CI wkleiłem? bo ja sprawdziłem teraz na IE6,7,8 i działa, po naciśnięciu ok wysyła formularz
daj link do tutka, gdzie jak się daje return confirm() to potem daje się return false; Ten post edytował tehaha 2.06.2010, 13:53:40 |
|
|
![]()
|
|
Wysyła ale w php przy sprawdzeniu czy było kliknięte OK ( post ok ) powinno wyświetlić, że działa, a tego nie robi
![]() |
|
|
![]()
|
|
a to już dlatego, że zmienna ok może nie być przesyłana, zastosuj się do wskazówki nospor'a
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie o to chodzi
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
to słabo szukałeś użyj <input type="submit"> zamiast image, a obrazek daj jako styl background
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Właśnie o to chodzi ![]() ![]() ![]() Takową dostałeś: zrob sobie print_r($_POST); to moze sam zrozumiesz gdzie lezy problem Zobacz jakie klucze ma tablica $_POST. |
|
|
![]()
|
|
Cytat to słabo szukałeś użyj <input type="submit"> zamiast image, a obrazek daj jako styl background Wcale nie musi. Może zostać ten image. Tylko niech on się wkoncu wysili i da te durne print_r($_POST); i przejrzy co dostaje. Ja doskonale wiem co, ale niech i on zobaczy tenże "niesamowicie skomplikowany" powód niedziałania@autor cięzko zrobic print_r($_POST); ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:54 |