![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę wyciągnąć z bazy nazwę zalogowanego użytkownika.
Tzn chcę napisać skrypt pozdrowień wiadomo formularz w html treść pozdrowień, ale chcę by pole nick było wypełniane automatycznie nazwą (zalogowanego) użytkownika, skrypt na jakim buduje witrynę to php-fusion. Nie wiem jak się w ogóle za to zabrać. Stąd moje pytanie do was. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz pobrać tylko jeden rekord z bazy to do zapytania SQL dodaj WHERE.
Kod $zapytanie = "SELECT wartosc FROM tabela WHERE id='1'"; Albo ustaw limit rekordów. Kod $zapytanie = "SELECT wartosc FROM tabela LIMIT 1"; Wynik musisz umieścić w tablicy, do czego służy mysql_fetch_array() Kod $row = mysql_fetch_array($wynik);
echo $row['wartosc']; -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znam
![]() Ale nie bardzo mam pomysł jak wyciągnąć z bazy nazwę użytkownika który jest zalogowany (zakładając) oczywiście ze jest zalogowany. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Podczas logowania zapisz sobie w sesji pewne dane i tyle. W końcu podczas logowanie WIESZ kogo logujesz
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:54 |