![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
normalnie na moim hostingu jest dostępne PHP 5.2.8, ale mam możliwość włączenia przez htaccessa PHP 5.3 (a dokładniej, obecnie 5.3.2). Włączyłem wiec, w głównym pliku strony wrzuciłem error_reporting(-1), a później error_reporting(E_STRICT), phpinfo oczywiście daje znać o tych zmianach. W jednym z plików załączających ten główny dla testu wrzuciłem: Kod if (eregi('^aaa$', 'bbb')) { echo 'OK!'; } No i niestety ale żadnego komunikatu DEPRECATED związanego z eregi nie dostałem. Co schrzaniłem tym razem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual
Samo E_STRICT nie wygeneruje Tobie błędu DEPRECATED (nie wiem czy od 5.3 czy ogólnie bo nie mogę przetestować) i jak widzisz w manualu to albo E_ALL lub nowa flaga od 5.3 E_DEPRECATED -------------------- |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak ale:
Cytat("Manual") Passing in the value -1 will show every possible error, even when new levels and constants are added in future PHP versions. A przy tym też żadnego rezultatu nie ma. Wrzucenie E_DEPRECATED też nic nie dało. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dziwne bo u mnie na 5.3.1 działa :]
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:26 |