![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 3 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od kilku dni proboje z skompilowac php na linux'ie Centos 5.2. Narazie z marnym skutkiem. Chodzi mi glownie o bibloteki GD. Zainstalowalem bibloteki z pomoca yum'a(jpeg, png, tiff support) Mój plik configure narazie ogranicza sie tylko do biblotek GD ./configure --with-gd-dir=/usr/lib/ --with-png-dir=/usr/lib/ --with-jpeg-dir=/usr/lib/ --with-ttf-dir=/usr/lib/ Kompilator zawsze zwaraca mi blad dot. dodatków. Sprawdzalem locate png i wskasuje na /usr/lib/libpng12.a, /usr/lib/libpng.a i jeszcze kilka plików ./start.sh: line 7: --with-png-dir=/usr/lib/: No such file or directory ./start.sh: line 8: --with-ttf-dir=/usr/lib/: No such file or directory jakbym nie wskalal sciezki zawsze jest ten sam blad, czy sciezke podam tak /../usr/lib czy tak /../../usr/lib. Katalog instalacji znajdue na korzeniu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego, co mi wiadomo i co ja mam u siebie wpisane, system budowania sam dodaje "lib/", zatem wystarczy podać:
Kod ./configure --with-jpeg-dir=/usr
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:27 |