![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
ostatnio na pewnej stronie widziałem świetne rozwiązanie polegające na tym, że Google Translate działa tak: Kod nazwa-strony.pl/ -> domyślny adres, strona po polsku nazwa-strony.pl/english/ -> strona w wersji z Google Translate, po angielsku nazwa-strony.pl/deutsch/ -> strona w wersji z Google Translate, po niemiecku Przepisywane jest jednak wszystko, przykładowo mamy link do artykułu: Kod nazwa-strony.pl/przykladowa-podstrona.html zaś z translate: Kod nazwa-strony.pl/english/przykladowa-podstrona.html Jak się za to zabrać, żeby nie zajechać się z ilością reguł? Ten post edytował lukasamd 31.05.2010, 10:14:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może coś w tym stylu:
Kod RewriteEngine On
RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule .* index.php?lang=polish&page=$0 [R=301] RewriteRule ^(english|deutsch)/(.*)$ index.php?lang=$0&page=$1 [R=301] Ten post edytował jaslanin 31.05.2010, 11:11:40 |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie kieruję wszystkich żądań na index.php, więc to odpada.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szklana kula mi się zepsuła i nie wiem gdzie kierujesz swoje żądania.
|
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Idą normalnie na pliki - mam rewrite dla przyjaznych adresów, ale jest to np.
modules/articles.php modules/news.php W ogóle to z tego co widziałem, nie było to zrobione tłumaczenie na Google Translate Ajax API. W ogóle bez javascriptu od google'a, ale nadal po translate... Jak jeszcze można inaczej wdrożyć translate (właśnie np. gdy nie chcę po ajaxie)? Na ich stronach za wiele nie widzę na ten temat, wszędzie przykłady z js. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:12 |