![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam naukę PHP. Piszę skrypt o rejestracji pacjenta i mam problem z wyświetleniem stron używając stronicowania. W pliku index.php mam tak (kawałek kodu):
W pliku szukaj_pac.php mam wyświetlanie listy pacjentów (później dodam wyszukiwarkę) używając skrypu stronicowania. W tym pliku wyświetla mi się Ok i klikając na 1,2,3 czy następna i poprzednie pojawiają następuje podział strony uzywając linka jak poniżej:
Ale po kliknięciu na numery stron pojawia się jako nowa strona a ja chcę aby wyświetliła mi się jako podstrona. Jak dopiszę w linku index.php lub ? przed szukaj_pac.php to klikajac na 1,2,3 poprzednie i nastepne nie pojawiaja mi sie listy tylko ta pierwsza strona. Jak to zmienic ? Ten post edytował tomekm1 30.05.2010, 17:43:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś dokładniej opisać problem bo:
Cytat W tym pliku wyświetla mi się Ok i klikając na 1,2,3 czy następna i poprzednie pojawiają następuje podział strony uzywając linka jak poniżej: Cytat Ale po kliknięciu na numery stron pojawia się jako nowa strona a ja chcę aby wyświetliła mi się jako podstrona. Jak dopiszę w linku index.php lub ? przed szukaj_pac.php to klikajac na 1,2,3 poprzednie i nastepne nie pojawiaja mi sie listy tylko ta pierwsza strona. Jak to zmienic ? Nieco mnie myli/ To nie ma prawa dobrze działać zamiast ? łączy się & Na tyle ile zrozumiałem chcesz aby wszystkie akcje działały na stronie index.php To po pierwsze: w switchach zamiast $_GET['id'] użyj jakiejś innej zmiennej np. $_GET['strona']
skoro to ma być w indeksie to adresy powinny być:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie zapomniałem o innej zmiennej. Pomogło. Tak chodziło o to aby akcje działały w index.php. Mam jeszcze jeden mały problem ze stronicowaniem. Dlaczego mając np. 6 rekordów w bazie i jak podzielę tak aby wyświetlało mi np. po 3 na każdej stronie to pojawia się trzeci link [3] skoro po jego kliknięciu pojawia się pusta strona a powinno byc [1] [2] następna ?
Korzystam z tego kodu stronicowania >> http://phpedia.pl/wiki/Stronicowanie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz jak się przyjrzałem to powinieneś używać ceil (zaokrąglanie w górę) zamiast floor i skrypt do wyświetlania paginacji:
zmodyfikuj sobie pod swoje -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:21 |