![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 4 Dołączył: 30.05.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym aby mój skrypt po wypełnieniu wszystkich pol i podaniu unikalnego kodu znajdującego sie w kody.txt przenosił użytkownika na dana stronę, lecz jesli nie wypelni on jakiegoś pola, to żeby pokazywala mu sie informacja... Zrobiłem takie coś:
Strona przykladowa... I Gdy: Wpisze w pierwsze pole: "a" W drugie "a" W trzecie "11111" ( taki kod mam w kod txt ) To działa, idzie do waszej strony Następnie: Wpisze w pierwsze pole: "a" Drugie zostawie puste W trzecie "11111" To pokazuje mi sie komunikat: podales zly kod!Uzupelnij wszystkie pola! Kod przecież jest dobry... Powinno wyswietlić sie tylko uzupelnij pola. Prosze o pomoc o poprawne wykonanie skryptu. Dopiero zaczynam z Php, i wiem ze troche namieszałem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Trochę przy tym posiedziałem i pisałem od poczatku:
Lecz teraz gdy pole kod jest puste i dam wyslij to mam wiadomość: Podaj kod Musiales sie pomylic! Takiego kodu nie ma w bazie! A chce aby było samo:
Ten post edytował Damiian 30.05.2010, 15:52:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to posiedź jeszcze trochę i pomyśl nad tym jakie warunki zrobiłeś, podpowiem Ci tyle, że znak ! to negacja
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 4 Dołączył: 30.05.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiedziałem trochę i zrobiłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dziekuje:) Dobrze jest wykonane czy mozna jakoś jeszcze to zoptymalizować?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie takie coś jest bez sensu:
nie prościej bez negacji?
tak samo przy in_array(), po co puste echo, lepiej !in_array() i tylko ten drugi komunikat |
|
|
![]()
|
|
Serdecznie dziękuje za pomoc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Oczywiscie Pomógł Pozdrawiam Gdynianina (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:43 |