![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja od razu napiszę, że jestem najbardziej pechowym programistą świata od pewnego czasu. Pamiętam, jak ten [piiii] czarny kot mi przebiegł na drodze jakieś dwa dni temu. Jak go spotkam, to skopie mu jego czarną dupę.
Po rozwiązaniu problemu w tym temacie: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=15...mp;#entry751162 pojawił się kolejny. Mianowicie żaden dodatkowy moduł PHP nie chce mi działać pod Apache, a sam w sobie działa: Wynik skryptu jest następujący:
Kod bcmath calendar com_dotnet ctype date filter ftp hash iconv json odbc pcre Reflection session libxml standard tokenizer zlib SimpleXML dom SPL wddx xml xmlreader xmlwriter apache2handler Natomiast jak zrobię to samo z linii poleceń, to wyświetlaja się więcej tych modułów (wszystkie): Kod C:\Documents and Settings\User>php -r "foreach(get_loaded_extensions() as $ext) { echo $ext.PHP_EOL; }" bcmath calendar com_dotnet ctype date filter ftp hash iconv json odbc pcre Reflection session libxml standard tokenizer zlib SimpleXML dom SPL wddx xml xmlreader xmlwriter curl gd imap mbstring mysql mysqli openssl PDO pgsql soap sockets SQLite xmlrpc xsl zip C:\Documents and Settings\User> No i skąd ta magia? Jak rozwiązać ten problem?
Powód edycji: [Spawnm]:
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może masz dwie osobne konfiguracje w dwóch osobnych plikach konfiguracyjnych - dla php i dla php cli. Innej możliwości nie znam.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To również sprawdziłem na starcie i to nie to. Zacząłem używać XAMPP'a ale chociaż z ciekawości chciałbym wiedzieć, czemu to nie działało.
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:39 |