![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem z tym widzetem, zastosowalem go do filtru w adminie generatorze oto kod z klasy formularza filtru: $this->widgetSchema['pole']->setOption( 'renderer_class', 'sfWidgetFormPropelJQueryAutocompleter' ); $this->widgetSchema['pole']->setOption('renderer_options', array( 'model' => 'Model', 'url' => 'adres_url', 'config' => '{ json_cache: true, filter_hide: true, filter_selected: true, maxshownitems: 8, minChars: 3, }' )); wszystko działa, bo zwraca podpowiedz wyszukiwania, tylko po wykonaniu filtracji w miejscu tego pola zostaje wprowadzona wartość innej kolumny. np : uzyskuje podpowiedz polu nazwisko, wybieram je i wysyłam zapytanie, tzn uruchamiam filtraacje, w tym momencie zwraca mi wynik poprawny wyszukiwania, ale w polu ' nazwisko' pojawia sie wartość innej kolumny z bazy np tytul ksiązki tutaj jeszcze akcja: public function executeFilter(sfWebRequest $request) { $this->setPage(1); if ($request->hasParameter('_reset')) { $this->setFilters($this->configuration->getFilterDefaults()); $this->redirect('@hompage'); } $this->filters = new PoleFormFilter(array(new Pole()),array('url' => $this->getController()->genUrl('pole/autoComplete'))); $this->filters->bind($request->getParameter($this->filters->getName())); if ($this->filters->isValid()) { $this->setFilters($this->filters->getValues()); $this->redirect('@homepage'); } $this->pager = $this->getPager(); $this->sort = $this->getSort(); $this->setTemplate('index'); } problem rozwiązany , tkwil w metodzie tostring() Pojawił sie kolejny otóż jak widac powyzej ten widget został zastosowany do pola choice tzn sfWidgetFormPropelChoice, a jak zaimplementować autocompleter w filtrze w polu sfWidgetFormFilterInput? ![]() ![]() $this->setWidget('temat_pol', new sfWidgetFormPropelJQueryAutocompleter(array( 'model' => 'Model', 'url' => 'modul/autoComplete', ))); stworzenie takie widzetu wprowadza podpowiedz, ale nie uruchamia procesu filtracji pytanie czemu? ![]() Ten post edytował lukasz10 28.05.2010, 18:40:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:04 |