![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 24 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam troche glupie pytanie, a nawet nie wiem jak na googlach tego wyszukac.
Czy da sie w PhpMyAdmin ustawic denemu polu wartosc "pole1 - pole2", cos na styl excela. Chodzi o to, aby to pole wyswietlalo sume dwoch poprzednich pol ![]() -------------------- Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej wątpię...ale takie operacje bez problemu wykonasz przecież w php przed dodaniem do bazy, lub np. przy update możesz wykonywać takie operacje column_3 = column_1 + column_2
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 24 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
raczej wątpię...ale takie operacje bez problemu wykonasz przecież w php przed dodaniem do bazy, lub np. przy update możesz wykonywać takie operacje column_3 = column_1 + column_2 Bardziej mi chodzilo o automatyczne dodawanie pol, bez skryptu php, poniewaz przy wpisywaniu recznym, chcial bym miec juz podsumowanie, aby skrypt mogl dzieki tej sumie sortowac tabele ![]() No nic, bede musial dodawac wpisy przez skrypt, chociaz akurat w tym przypadku lepiej by bylo bez skryptu - napewno szybciej. -------------------- Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:51 |